banner249

Zeytine prim desteği

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat “Sofralık Zeytine Prim” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Zeytine prim desteği
banner240

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile özel olarak görüşen Alhat, Sofralık Zeytine 25 kuruş prim konusunu detaylı bir şekilde dile getirdi. 


Alhat “Akhisar’da üretilen zeytinin yüzde 80’i sofralık, yüzde 20’si yağlık olarak değerlendiriliyor. Akhisarlı üreticimiz eskiden beri sofralık zeytine yoğunlaşmıştır. Türkiye’de yeşil zeytinin yüzde 75’i, siyah zeytinin de yüzde 35’i şehrimizden sağlanıyor. 

Devlet zeytinyağına destek veriyor fakat sofralık zeytine verilmiyor. Sofralık zeytincilik ve zeytinyağı aynı ham maddeyi kullanan ama çok farklı sanayilerdir. Çiftçi sofralık zeytin üretirken daha fazla emek ve girdi kullanıyor. Sürdürülebilir zeytin çiftçiliği bu bölgelerde istihdamın korunması demektir.

Bizim istediğimiz 25 kuruşluk destek sayesinde kayıt dışılık da önlenerek devletin kasasına daha fazla para girişi olacaktır. Böylece hem çiftçi kazanacak, hem devlet. Yasal satışların artması ile haksız rekabetin ortadan kalkacağını ve genel bir kalite artışı yaşanacağını ve ayrıca tüketici talebinin de artacağını düşünüyoruz. Güçlü üreticiler, güçlü ekonomi demektir.” dedi. 

Daha önce çeşitli bakanlar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de farklı platformlarda bir araya gelerek çiftçinin destek isteğini dile getiren Alhat, görüşmenin başarılı geçtiğini, Hisarcıklıoğlu ile nasıl bir yol izleyeceklerini konuştuklarını aktardı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER