banner249

Ağlatan tesadüf

21 yaşında tütün tarlasında çalışırken arkadaşlarıyla toplu halde çektirdiği fotoğrafı 60 yıl sonra Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’nde gören Mustafa Tufan duygulu anlar yaşadı.

Ağlatan tesadüf
banner240

Fotoğrafı görene kadar böyle bir fotoğraf çektirdiğini hatırlamadığını belirten Tufan, kent arşivi yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Torbalı’nın yerlilerinden olan Mustafa Tufan yoldan geçerken tesadüfen uğradığı kent arşivini gezerken gençliğine ait fotoğrafı görünce hem duygulandı hem de fotoğrafta yer alan arkadaşlarını anımsadı.


“FOTOĞRAFI HATIRLAMIYORDUM” 
Doğma büyüme Torbalılı olan Mustafa Tufan, gençlik yıllarında çiftçilikle uğraştığını belirtti. O yıllarda fotoğraf makinelerinin yeni yeni yaygınlaştığını belirten Mustafa Tufan, şöyle konuştu: “O zamanlar tarlada çalışırken toplu bir fotoğraf çekinmiştik ama çekindiğimiz fotoğrafı hiç görememiştik. Buraya gelene kadar böyle bir fotoğraf çektirdiğimi bile unutmuştum. Fotoğrafı görünce gençliğim ve sağlıklı günlerim aklıma geldi.” 

“GEÇERKEN UĞRADIM” 
Duygusal anlar yaşayan 81 yaşındaki Mustafa Tufan, fotoğrafı tesadüfen gördü. Fotoğrafı görünce hüzünlenen Mustafa Tufan, “Çocuklarım burada fotoğrafım olduğunu söylemişti ama ben böyle bir fotoğraf çekindiğimi hatırlamadığım için gelmemiştim. Tesadüfen geçerken uğradım. Bu fotoğraf Torbalı insanının yıllar evvelki yaşayış biçiminin en güzel örneğidir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER