banner249

Zeybekci, o iddaalara cevap verdi

Başbakan Erdoğan’ın, Vali Demir’e apart evlerin kontrolüyle ilgili denetleme talimatı verdiği iddiasına Milletvekili Zeybekci açıklık getirdi. Zeybekci, “Sayın Başbakanımızın da bu yönde herhangi bir ifadesi olmadı” dedi.

Zeybekci, o iddaalara cevap verdi
banner240

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yurt yetersizliğinden yakınan milletvekillerini yanıtlarken, “Denizli’de şahit olduk, yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. 


Kız-erkek öğrenciler aynı evde kalıyor, bu yapımıza ters. Vali Beye bunun talimatını verdik, bir şekilde denetimi yapılacak” dediği yönünde medyada yer alan iddialara ilişkin AK Parti MKYK Üyesi, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci açıklık getirdi.AK Parti’nin hafta sonu Kızılcahamam’daki parti kampının basına kapalı bölümünden yansıyan bu iddiaya ilişkin Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Milletvekili Zeybekci, “Sayın Başbakanımız Denizli’ye geldiklerinde, Vali Bey de bizler de şahit olduğumuz yurt ihtiyacını kendilerine ifade ettik. 

Büyük sıkıntılar olduğunu, öğrencilerin yurt bulamadığını, Pamukkale Üniversitesinin bulunduğu bölgede Kredi Yurtların, gönüllü teşekküllerin, sivil toplum kuruluşlarının seferber edilip çok daha fazla yurt yapmaları gerektiğini söyledik. Kendilerinin de Vali Beye ve Kredi Yurtlara bu konuya özel önem vermeleri yönünde talimatları oldu” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Denizli ziyaretinde yapılan görüşmelerde kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmaları konusunun gündeme gelmediğinin de altını çizen Milletvekili Zeybekci, “Kamptaki görüşmede de vardım, konu Denizli olunca çok da dikkatli dinledim, orada da böyle bir konu gündeme gelmedi. Sayın Başbakanımızın da bu yönde herhangi bir ifadesi olmadı. Sadece, milletvekillerinden yurt sıkıntısına ilişkin şikayetler gelince Denizli’de şahit olduğu bu olaydan söz etti” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER