banner249

Yurtseven, “Bunun adı doğa cinayetidir”

chp denizli merkez ilçe başkanı Ömer yurtseven, denizli’ye yapılacak olan kongre ve kültür merkezi’nin inşaatı için büyük bir ağaç katliamının yapıldığını söyledi. yurtseven, bunun bir doğa cinayeti olduğunu savundu.

Yurtseven, “Bunun adı doğa cinayetidir”
banner240
Vatandaşların ihbarıyla yeni yapılan Kongre ve Kültür Merkezi İnşaatında doğa katliamının yapıldığını tespit ettiklerini ifade eden CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bunun doğa cinayeti olduğunu söyledi.

Şantiye alanına geldiklerinde şantiye görevlilerinin kapıları kilitleyerek içeri girmelerine engel olduğunu ifade eden Yurtseven, şantiye alanına tel örgülerden atlayarak içeri girdiklerini belirtti.

Yurtseven açıklamasına şöyle devam etti, “Denizli Belediye Meclisi’nde muhalefetin sert eleştirilerine rağmen yapımına bile başlanmadan Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla Nihat Zeybekçi’nin adının verildiği Kongre ve Kültür Merkezi inşaatı için yaşanan katliam Denizli Belediyesi’nin bir utanç belgesidir.

Denizli’de kaldırım işgal eden ve fabrikası için yol kapatan Zeybekçi’nin komplekse adının verilmesi başlı başına skandalken, bir de ağaç katliamının gerçekleştirilmesi bu skandalın KDV’si olmuştur. Denizli, AKP’nin ve Nihat Zeybekçi’nin çiftliği değildir. Bu rezalet, AKP’nin yüz karası olarak boynunda asılı kalacaktır. Hangi vicdanla bu asırlık çam ağaçlarının kesilmesine göz yumdular bunu Denizli halkının vicdanına bırakıyoruz.

Kutsal değerleri kendilerine kalkan yapanların samimiyetsizlikleri bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Fatih’in kanunnamesinde ‘’Yaş kesen baş keser’’ diye günümüze kadar uzanan ve atasözlerimizde de ifadesini bulan anlamlı bir sözü vardır. Bu anlayışa göre, hayatımızın akciğeri olan ağaçları kesmek, insan canına kıymak kadar büyük suçtur. Çünkü ağacı kesenler ve kesilmesine göz yumanlar insan öldürmek kadar kötü insanlık suçu işlemiş olurlar. Denizli belediye başkanı Osman Zolan da milletvekili olduktan sonra koltuğu kendisine bırakan Nihat Zeybekçi’ye diyet borcunu ödemek için halkın vicdanında böyle bir suçun sanığı olmuştur.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER