banner249

Avcılar kanadını kırdı… Bir daha uçamayacak!

uşak'ta geçen ay avcılar tarafından açılan ateş sonucu kanadından yaralanmış halde bulunan ve ''burkaz'' adı verilen şahin, tedavisinin tamamlanmasına karşın uçamaması nedeniyle kuruluş aşamasındaki uşak hayvanat bahçesi'ne teslim edilecek.

Avcılar kanadını kırdı… Bir daha uçamayacak!
banner240
Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü;nde bir aydır tedavisi yapılan ;;Burkaz;;ın, yeniden gökyüzüyle buluşma denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu ve beraberindeki ekip tarafından Bölme beldesi yakınlarındaki ormanlık alana getirilen ;;Burkaz;;, kafesinden doğaya bırakıldı. Ormanlık alanda bir süre uçmaya çalışan şahin, denemelerinde başarısız olunca yeniden kafese alındı.

Ulaşoğlu, şahinin isabet eden saçmalar nedeniyle sağ kanadında oluşan parçalı kırıkları tedavi etmeye çalıştıklarını belirtti. Tedavide açık yara ve enfeksiyon riskinin giderilmesine karşın, yapılan denemede parçalı kırık nedeniyle kanadın eski fonksiyonuna dönemediğinin ortaya çıktığını ifade eden Ulaşoğlu, ;;Bundan sonra artık iyileşme şansı yok. Doğaya bırakırsak birkaç gün içinde açlıktan ölür. Bu nedenle kuruluş aşamasında olan ve hayvan temin eden Uşak Belediyesi Hayvanat Bahçesi;ne teslim edeceğiz;; dedi.

Ulaşoğlu, avcılara yırtıcı kuşların hedef seçilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak, ;;Yırtıcı kuşlar ekolojik dengenin sağlanmasında çok önemli rol üstlenir. Burkaz iyileşebilseydi çok mutlu olacaktık. Ancak bundan sonraki yaşamını hayvanat bahçesinde geçirmek zorunda;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER