banner249

Turistik tesisler yılbaşı için büyük indirime gitti

ege bölgesi'ndeki turizm merkezlerinde yılbaşı hazırlıkları devam ediyor. Çeşme'deki tesislerin, yeni yılı yüzde 100 dolulukla karşılaması, kuşadası'nda ise fiyatların geçen yılın altında olması bekleniyor. bazı turistik tesislerde yüzde 15 ile 30 indirime gidileceği duyuruldu.

Turistik tesisler yılbaşı için büyük indirime gitti
banner240
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, kış döneminde açık olan otellerde, yeni yıl için özel programlar hazırlandığını ifade etti. Bu yıl kış döneminde açık olan otel sayısının, tadilat çalışmaları nedeniyle geçen yıla göre daha az olduğunu belirten Öncel, yatak kapasitesindeki azalmanın da etkisiyle bu yılbaşında daha yüksek doluluk oranlarına ulaşılacağını kaydetti.

Öncel, termal kaynaklara sahip olunmasının Çeşme;nin kış cazibesini artırdığına işaret ederek, ;;Çeşme;de her geçen yıl, yılbaşı programları doluluk oranları artıyor. Bunda termal avantajların önemli bir etkisi oluyor. Oteller, yeni yıl eğlencesi, SPA ve sağlık kürlerini birlikte sunabiliyor;; dedi.

Bu yıl Çeşme;de kışın hizmet veren 6 büyük otelin, yılbaşı için iki gece konaklamalı paket program hazırladığını belirten Öncel, bu programların gala yemeği dahil 125 ile 350 lira arasında değişen fiyatlarla sunulduğunu söyledi.

FİYATLARIN YÜKSELMEMESİ İÇİN ÜNLÜ SANATÇI YOK
ÇEŞTOB Başkanı Öncel, otellerin bu yıl hazırladıkları yılbaşı programlarında, fiyatları daha makul ölçüde tutabilmek için ünlü sanatçılara yer vermediğini kaydetti. Ünlü sanatçıların astronomik fiyatlar istediğini, bunun da fiyatlara yansıdığını dile getiren Öncel, ;;Yerel gruplar ve kendi orkestralarımızla, makul fiyatlarla sunduğumuz seçenekler yoğun talep görüyor. Böylece bir aile, İzmir;de bir restoranda geçireceği yeni yıl gecesi ile aynı fiyata Çeşme;de otel konaklaması yapabiliyor;; diye konuştu.

KUŞADASI BU YILBAŞI DAHA UCUZ
Ege;nin bir diğer önemli turizm merkezi Kuşadası;nda da oteller, yılbaşı için çeşitli etkinlikleri kapsayan programlar hazırladı. Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar, ilçedeki otellerin bu yıl konuklarına daha cazip koşullarda yılbaşı gecesi yaşama fırsatı sunacaklarını ifade ederek, ;;Yeni yıl için hazırlanan program fiyatlarında yüzde 15-30 arası indirim yapıldı;; dedi.

İlbahar, Kuşadası;ndaki otellerin de Çeşme;de olduğu gibi yüksek maliyet oluşmaması için programlarında ünlü sanatçılara yer vermediğini belirterek, şöyle konuştu, ;;Otellerimiz birkaç yıldır yerel sanatçılardan oluşan programlar oluşturuyor. Ünlü sanatçıların yüksek fiyatlar istemesi, yılbaşı programı fiyatlarını da yükseltiyor. Geçmişte bu konuda otellerimiz kötü tecrübeler edindi. Bu nedenle birkaç yıldır yılbaşı etkinliklerinde yerel sanatçılar tercih ediliyor ve programlara daha yoğun ilgi sağlanabiliyor.;;

İZMİR;DE KARLI BİR YILBAŞI DA MÜMKÜN
İzmir;in kayak merkezi Bozdağ ise yılbaşını karla kaplı bir ortamda kutlamak isteyenleri bekliyor. İl Özel İdaresi tarafından işletilen Bozdağ Kayak Tesisleri;nde, yılbaşı için iki kişilik oda ve yılbaşı programı fiyatı 430 lira olarak belirlendi.

İzmir merkezde ise 4 ve 5 yıldızlı oteller ile Kordonboyu;ndaki eğlence mekanları, hazırladıkları yılbaşı programlarıyla İzmirlilere neşeli bir başlangıç vaat ediyor. Öte yandan, Ege kıyılarında, yeni yılı Yunan adalarında geçirmek isteyenler için hazırlanan Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Marmaris çıkışlı tur programları da dikkat çekiyor.
Midilli, Sakız, Sisam ve Rodos adalarına düzenlenen 3 ve 4 yıldızlı otellerde konaklamalı ve gala yemekli tur paketleri fiyatları kişi başı 75 avro ile 125 avro arasında değişiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER