banner249

VE DENİZLİ, 1 EKİM’DE BÜYÜKŞEHİR OLUYOR!

başbakan recep tayyip erdoğan’ın, milletvekillerine büyükşehir yasasının 1 ekim’de çıkarmaları talimatı verdiği öğrenildi.

VE DENİZLİ, 1 EKİM’DE BÜYÜKŞEHİR OLUYOR!
banner240
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında vekillerine TBMM tatile girmeden önce yeni büyükşehir yasanının çıkartılması talimatını vermişti. Ancak yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle bu yasa tatil öncesi döneme yetişemedi.

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir yapılmasıyla ilgili hazırlıklar neredeyse 3 yılı aşkın zamandır sürüyor. Denizli bu konuda çok sayıda söz ve bir o kadar müjde alırken, büyükşehirleşme macerasında yıllar geride kaldı. Tüm kentin merakla beklediği haber için Başbakan Erdoğan’ın verdiği talimat yeniden umut oldu.

Nüfusu 750 bini geçen şehirler büyükşehir statüsüne giriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim’de Meclis açıldığında çıkartılması talimatı verdiği düzenlemeye göre 13 il büyükşehir olacak.
Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin, 2013′te yapılacak seçimde ilk kez büyükşehir belediye başkanı seçecek. İl sınırı büyükşehir belediye sınırı sayılacak ve belediye başkanları süper yetkiler ile donatılmış olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER