banner249

Okul servislerine sıkı denetim getirildi

denizli belediyesi, 2012-2013 eğitim yılının başlamasına kısa süre kala servis araçlarını denetimden geçiriyor.

Okul servislerine sıkı denetim getirildi
banner240
Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını denetleyen belediye, standartlara uygun olmayan araçlara vize vermeyecek. Denizli Belediyesi Trafik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, İncilipınar kapalı pazaryerinde, okul servis araçları hizmet yönetmeliğine göre araçları kontrolden geçirdi.

Kontrollerde, servis araçlarında tek tek okul taşıtı levhası, ‘DUR’ işareti ve frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayenesi, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özelliklerinin arandığı bildirildi.

Denetimlere, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Erdoğan ve Denizli Servis İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul da katıldı.

Başkan Yardımcısı Gökoğlan, öğrencilerin huzur içinde okuldan eve, evden okula gidebilmesi için gereken tedbirlerin alındığını bildirdi. Denetimlerin eğitim yılı boyunca devam edeceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Gökoğlan, ‘2012-2013 eğitim yılına girerken ilimizde 1193 tane servis aracından 400 tanesi okullara hizmet vermektedir. Dolayısıyla her eğitim yılı öncesinde tüm okul servisi araçlarımız fiziki ve teknik anlamda eksikleri olup olmadığı konusunda denetimler yapılmaktadır. Bu denetimler yıl boyu devam etmektedir. Eğitim yılının kazasız belasız geçmesi dileğiyle tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yeni eğitim yılı hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

Denizli Servis İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul da, hem fazla öğrenci taşımaması yönünden hem de eksikliklerin giderilmesi için denetimlerin önem arz ettiğini kaydederek, velilerden özellikle kaçak servis taşımacılığının önüne geçilmesi ve güvenli taşımacılık için (S) plakalı araçların servis aracı olmasına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER