banner249

Ak Parti’den Kocaoğlu’na çok sert tepki

ak parti izmir milletvekili rifat sait ve ak parti il başkanı Ömer cihad akay, bugün basın mensuplarının karşısına çıkarak,törende yaşanılanlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. milletvekili sait; izmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu'nun özür dilemesi gerektiğini savundu.

Ak Parti’den Kocaoğlu’na çok sert tepki
banner240
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in tartışması törendeki protokole de yansıyarak; AK Parti ve CHP’lilerin kavgasına sebep olmuştu. 9 Eylül günü törende yaşanılan tatsızlıkların ardından ilk açıklama AK Parti cephesinden geldi Milletvekili Sait; Kocaoğlu;nu sert sözlerle eleştirerek; "Hem Başbakanımıza hem Cumhurbaşkanına hem şahsımıza,İzmirlilere saygısızlık yaptı. Özür borçlu" dedi.

Milletvekili Sait,açıklamalarından önce basın mensuplarına kırmızı karanfil dağıttı. Basın açıklamasına milletvekili Sait, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay;ın yanı sıra AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.

Törende olayların yanlış anlaşıldığını ifade eden Milletvekili Sait, “Kutlamalara eşim ile birlikte gittim. Elimizde Türk bayrakları vardı. Bayram kutlaması için gittik. Bize küfürler ettiler. Biz bunu hak etmiyoruz. Yuhalamalar ve tepkileri İzmirli yapmaz. Provokatörlerin yaptıkları İzmir’e mal edilemez. Bakanları sevmese de, sevse de böyle bir tavır almaz. Cumhurbaşkanına yapılan hakaret Atatürk’e yapıldı” dedi.

KOCAOĞLU; İSTİFA ETSİN
Başkan Aziz Kocaoğlu ile ilgili yaşadığı diyalogun eksik ve yetersiz olduğunu belirten Sait, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanımıza yapılan yuhalamadan etkilendim. AK Parti etkinliğinde başkan Kocaoğlu yuhalansaydı aynı şekilde davranırdım. Biz seçilmiş insanlarız. Bin düşünüp bir yapmalıyız. Kesinlikle ön plana çıkmak gibi bir derdim yok. İtelemedim, çarpmadım, dokunmadım. Yanına yaklaşıp ‘müdahale etmeyecek misiniz’ dedim. Çünkü bakanı yuhalıyorlardı. Bana ‘geri git’ dedi. Başkana düşmez. Ben de seçilmiş bir insanım. Başkana ‘sakin ol’ dedim. Gerginlik protokole yansıdı. Elini kullanarak bana ‘sana göstereceğim’ dedi ve tehditler kullandı. Bir belediye başkanına bu durum yakışmıyor. Biz oraya bayramlaşma töreni için gittik. Belediye başkanına biz ‘büyüğümüzdür’ diyerek kesinlikle saygı gösteriyoruz. Makamına ve belediyeye saygım var. Orada Rıfat Sait, Hamza Dağ, İlknur Denizli yoktu, İzmir halkının seçtiği insanlar vardı. Bazen bunları yapıyor. Artık bu belediye başkanı İzmir’i yönetemiyor. Sakin olması gerekirken ev sahipliğini yapamadı. Kendisinin emekliliğe ayrılma zamanı geldi. Özür dilemesini istiyoruz.”

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da yaptığı konuşmada, olayların önceden hazırlandığını daha sonra da tezgaha konulduğunu ifade etti. Tören düzenleme komitesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Pınar Kavasoğlu’nun imzasının olduğu anlatan Akay, şunları söyledi: “Basının ve kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden bu olay hakkında en doğru değerlendirmeyi İzmir’in güzel insanları vicdanlarında yapacaktır. İzmir’de ev sahibi konumunda olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yaşanan hadiseler karşısında takındığı tavır bizi oldukça düşündürmektedir. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende yaptığı konuşmada önce İzmir’de ev sahibi olduklarını ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin bir bakanına karşı saygısızlık yapılmasını kabul edemeyeceğini belirten Sayın Aziz Kocaoğlu, konuşmasının sonuna doğru tamamen ortamı germeye ve tahrik etmeye çalışan bir üsluba bürünmüştür. Büyükşehir Belediyesi’nin de temsilcisinin içerisinde bulunduğu bir komite tarafından, ortaklaşa kararla alınan kutlama törenleri programındaki gerekli düzeltmelerin bizlerin önerisi ve Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay’ın müdahalesiyle gerçekleştiğini bilmez gibi yaptığı bu tahrik edici konuşma Sayın Kocaoğlu’nun gerçek amacını ortaya koymuştur. Yine Sayın Kocaoğlu’nun törenin ardından Vasıf Çınar Meydanı’nda düzenlenen 9 Eylül Sergisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, ‘İzmirli heyecanlı. İzmir dolu. İzmir’in değer yargıları var. Kırmızı çizgileri var. Başta ben olmak üzere İzmir haksızlığa gelemiyoruz. Haksızlığa baş kaldırıyoruz’ ifadelerinde bulunarak üstü kapalı bir şekilde yapılan hadsizliği sahiplenmesi bütün bu olayların perde arkasını açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

BU TABLOYU DÜZELTSİN
Akay, AK Parti;nin çatışma değil uzlaşma kültüründen beslenen bir siyasi anlayışın ve milletin bu yöndeki güçlü iradesinin bir tezahürü olduğunun altını çizerek; AK Parti’nin tarihinde kavgadan beslendiği bir dönem olmadığını vurguladı. Akay; 9 Eylül kutlamalarındaki tablodan duydukları üzüntüyü şöyle dile getirdi; "Biz bu millete hizmet ederken kimseyi ötekileştirmiyor, farklılıkları bir çatışma değil zenginlik vesilesi olarak görüyoruz. Dün, bindirilmiş kıtalar, belediye araçlarıyla alana taşınmış marjinal gruplar ve geçmişinde millete ihanetten başka bir şey bulunmayan grupçuklarla kurulan ittifakın neticesinde oluşan üzücü tabloda payı olanların öncelikle İzmirlilere ve bize özür borcu vardır. Bu nezaketsizliğin, bu hadsizliğin, bu ayıbın temizlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na büyük görev düşmektedir. Bugüne kadar bizim ev sahipliğimizde gerçekleşen, dünkü törenlerden kat be kat fazla kalabalıkların olduğu hiçbir organizasyonda olumsuz bir tabloyla karşılaşmayan, her zaman nezaket sınırları içerisinde karşılanıp uğurlanan Sayın Aziz Kocaoğlu’dan beklediğimiz bu tabloyu düzeltmesidir. Bu süreçten sonra kendisi tarafından atılan adımları dikkatle izleyeceğiz ve takipçisi olacağız."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER