banner249

Türkiye'nin ilk kozmetik yaz okulu açıldı

Dünyada yıllık 65 milyar dolarlık pazarı bulunan kozmetik ürünlerinin, hammadde açısından Türkiye'nin en zengin illeri arasında yer alan Muğla'da Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu yıl ikincisini açtığı yaz okulunda renkli kozmetiklerde uyulması gereken kanunlar, renkli kozmetiklerin ve makyajın tarihçesi, dünden bugüne kozmetik amaçlı kullanılan kimyasal maddeler, renk bileşenlerinin doğal kaynaklardan elde edilmesi, sentetik boyar maddeler, renkli kozmetiklerin sınıflandırılması ve kullanım amaçları, renklerin ve renkli kozmetik ürünlerin insan psikolojisi üzerine etkileri, AB tüzüğü ile gelen yenilikler gibi konu başlıklarında sunumlar yapacak.

Türkiye'nin ilk kozmetik yaz okulu açıldı
banner240

Gıda analizlerini yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kozmetik Kimyası Yaz Okulu Uygulamalı Programı, 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


Türkiye’de bu alanda sadece Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından hayata geçirilen yaz okulunda birçok üniversiteden akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, kozmetik sektöründen birçok öğretici de hazır bulunacak. 

Kozmetik Kimyası Yaz Okulu hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazlı Demir, Muğla’nın endemik bitki türü açısından çok büyük zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Demir, “Kozmetik sektörü şu anda dünyanın en büyük sektörlerinden ve çok büyük bir sektör. Türkiye bu alanda ithalatçı durumunda. Amacımız kozmetik hammaddeleri açısından Muğla’nın ön plana çıkarılması. Muğla’nın gelecekte sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kozmetik hammaddeleri üreten büyük bir merkez dönüştürülmesi. Bu tip okullar uygulamalı okullar olduğu için çok fazla öğrenci kabul edemiyoruz. 

Kozmetik hammaddeler anlamında bunlar bitkisel hammaddeler olabilir. Aromatik yağlar olabilir. Başta kantron yağı olmak üzere aromatik yağ üretim izni aldık. Çok iyi bir su ürünleri altyapısına sahibiz. Balık yumurtası hammadde olabilir, çam balının merkezi Muğla ve balın poleni hammadde olabilir. Muğla’da doğal ve organik kozmetik hammadde üretimi için her türlü imkan var. 

Özellikle kırsal alanlarda bir yığın endemik bitki var. Başta zambak, orkide ve gül gibi dünyanın en değerli bitkileri Muğla'da var. Muğla, bu ülke için endemik bitki türü açısından büyük bir değer taşıyor. Biz bunun ülke genelinde bilinmesini istiyoruz. Alana ilgi duyan kişilere doğrudan üretim yapabileceği uygulamaları da burada göstermek istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER