banner249

Bakan Eroğlu, 5 yatırım müjdesi verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılan gölet ve barajlar sayesinde sulamaya açılan tarım arazileri ile hem üretimin hem de çiftçilerin her yıl gelirlerinin arttığını söyledi.

Bakan Eroğlu, 5 yatırım müjdesi verdi
banner240

Bakan Eroğlu, 3 günlük gezi kapsamında dün geldiği Afyonkarahisar’da, düzenlediği basın toplantısı ile memleketi için Zafer Bayramı münasebetiyle 5 müjde daha açıkladı.


AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Gene Meclis Başkanı Salih Sel ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek de Bakan Eroğlu’na eşlik etti. 

Toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, bugün verdikleri müjdeler ile Afyonkarahisar için verilen müjdelerin sayısının 95 olduğunu, bunun 65’nin tamamlandığını ve 30 tanesinde ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 

AK Parti hükümetinin yaptı hizmetlere hiçbir zaman seçim yatırımı olarak bakmadığını, aksine millet gözetilerek yatırım yaptığından bahseden Bakan Eroğlu, “AK Parti sözünün eridir ve ne demişse yapmıştır” dedi. 

Sulama ve tarımsal alanda yapılan yatırımlar ile Afyonkarahisar’ın üretim ve ihracat üssü haline geleceğini de vurgulayan Bakan Eroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz kentimizi üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz derken boşuna demiyoruz. Çünkü yapılan her baraj ve gölet daha fazla alanın tarıma açılması demek, daha fazla üretim yapılması demek. Tabii buna bağlı olarak da üretim arttığını için çiftçilerimizin de gelirleri artıyor.” 

ÇİFTÇİLERE HER YIL BÜYÜK GELİR SAĞLAYACAK MÜJDELER 
Basın toplantısı, Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından müjdelerin açıklanması ile sona erdi. Açıklanan müjdeler ise şöyle: "11 Milyon 940 bin liraya mal olacak Sandıklı Akin Göleti ve Sulaması yatırımın 2014 yılı sonunda tamamlanması hedeflenirken, tesisin hizmete açılması ile çiftçilere her yıl 3 milyon 900 bin TL ek gelir sağlanması hedefleniyor. 

6 Milyon 200 bin TL’ye mal olacak Afyonkarahisar Merkez Halımoru Gölet yatırımın 2014 yılı içerisinde tamamlanması planlanırken, tesis ile çiftçilere her yıl 2 milyon TL ek gelir sağlanması hedefleniyor. 6 Milyon 685 bin TL’ye mal olacak Şuhut- Senir Regülatörü ve Sulaması yatırımın 2014 yılı sonunda tamamlanması hedeflenirken, tesisin hizmete açılması ile çiftçilere her yıl 400 bin TL ek gelir sağlanması bekleniyor. 

1 Milyon TL’ye mal olması beklenen Çay İmam Hatip Ortaokulu yatırımın 2014 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. 1 Milyon 350 bin TL’ye mal olması planlanan Dinar Toplum Sağlığı Merkezi yatırımın 2014 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER