banner249

Türk Zeytinyağı dünyayı baştan çıkaracak!

Türk zeytin ve zeytinyağı, Çin’in Şanghay kentinde gerçekleşen Food Hospitality China (FHC) 2013 Fuarı’nda beşinci defa tüm dünyaya tanıtılacak.

Türk Zeytinyağı dünyayı baştan çıkaracak!
banner240

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Metin Ölken, Çin’in ZZTK’nın önemli hedef pazarlarından biri olduğunu ifade etti. Ölken, "Çin, ZZTK hedef pazarlarının başında gelmektedir. 


Özellikle Çin'in ciddi şekilde artan zeytinyağı ithalatından tatmin edici pay almak için ZZTK olarak 4 senedir ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. 2013 yılında bu çalışmaların meyvelerini yavaş yavaş görmeye başladık. 

Çin’in Şanghay kentinde 13-15 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen FHC 2013 süresince vereceğimiz seminer ve tadım etkinlikleriyle Çinlilerin gönüllerini fethedeceğiz. FHC 2013 kapsamında, ben Türk zeytin-zeytinyağı sektörü ile ilgili bir seminer vereceğim. 

Fuar süresince, ZZTK Yönetim Kurulu Üyemiz Emre Uygun tarafından da katılımcılara tadım eğitimi verilecek. Fuarın ikinci günü ise Çin yemeklerinin Türk zeytinyağıyla yapılacağı yemek pişirme etkinliği gerçekleştireceğiz” dedi. 

FHC 2013 fuarına katılan ZZTK’nın, kurulduğu 2007 yılında Türkiye’nin Çin’e yaptığı zeytinyağı ihracatının 863 bin dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Ölken, “Çin’de yaptığımız tanıtım çalışmaları sonrasında Türkiye’nin Çin’e zeytinyağı ihracatı yüzde 259’luk artışla 3 milyon 100 bin dolara çıktı” şeklinde konuştu. 

Çinli tüketicilere yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını açıklayan Ölken,”2013 yılı, Çin’de Türkiye yılı olacak. Çin ve Türk ihracatçılarımız arasında kurulmasını sağladığımız ticari network sonrasında önümüzdeki yıldan itibaren Çin'li tüketicilere yönelik çalışmaları çoğaltmayı planlıyoruz. Çin’in zeytinyağı tüketimi 40 bin ton civarı, ancak kısa vadede bu rakamın 65 bin tonlara çıkacağı tahmin ediliyor. Zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmayı hedefliyor, bu artışı ZZTK çatısı altında ihracatçılarımızla birlikte yapacağımız faaliyetlerle sağlayabileceğimize inanıyoruz” dedi. 

Çin’in, zeytin ve zeytinyağı için öncelikli hedef pazar olması gerektiğini kaydeden ZZTK Başkanı Metin Ölken, “Çin, gerek sektörümüz gerekse de gıda sanayimiz ve ihracatımız için kanaatimce en öncelikli hedef pazardır. Çin’in 1.4 milyarlık nüfusu ve yüksek alım gücüne sahip 200 milyonluk nüfusunun yanı sıra Türkiye'ye ve Türklere tarihsel bağlarla oluşan yakın ilgiyi mutlak surette iyi değerlendirmeliyiz. Eşit şartlar altında Çin'in her zaman Türk firmalarını ve Türk ürünlerini tercih edeceğine inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER