banner249

Ticari ilişkiler artırılacak

Kanada Ankara Büyükelçisi John T. Holmes, Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirterek, İzmir’de önemli bir ticari ilişki potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

Ticari ilişkiler artırılacak
banner240

Kanada Ankara Büyükelçisi John T. Holmes, İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, çalışma yemeğine katıldı. 


Kanada ile İzmir arasındaki iş imkanlarının konuşulduğu toplantıya, inşaat, gıda, tarım, tekstil, taş, mermer, ambalaj, deri sektörlerinden işadamlarının yanı sıra İzmir ve Ege Bölgesi’nin sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı. İşadamlarının, Kanada’dan vize alımının uzun sürmesi, ithalat vergilerinin yüksekliği ve Türkiye - Kanada arasında Serbest Ticaret Anlaşması’na duyulan ihtiyaç konularını dile getirdiği toplantıda, Kanada’nın İzmir’de fahri konsolosu olması gerektiğine dikkat çekildi. 

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Kanada’nın dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Kanada ile Türkiye arasındaki toplam ticaret hacmi 2 milyar dolar düzeyinde. Bu rakamın artırılması gerekiyor. Kanada-İzmir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gereken her desteği sağlamaya hazırız“ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER