banner249

TBMM o programlar için harekete geçti!

Vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alan izdivaç programlarına RTÜK'ün ardından TBMM'de harekete geçti.

TBMM o programlar için harekete geçti!
banner240

İzdivaç programlarına vatandaşların tepki göstermesi üzerine TBMM'de harekete geçerken vatandaşların şikayetleri ele alındı. Şikayetler üzerine TBMM'de izdivaç programlarının yayından kaldırılması da görüşüldü.

RTÜK ise TBMM’ye gönderdiği yazıda, programların yayınlandıktan sonra ilgili yasa hükümlerine uygunluk açısından denetlendiğini, Üst Kurul’un programlara yayından önce müdahale etme veya programları yayından kaldırma yetkisi bulunmadığını bildirdi. Bu çerçevede izdivaç programlarının da dikkatle izlendiğini bildiren RTÜK’ün yanıtında evlilik programlarına bugüne kadar uygulanan cezaların ayrıntıları yer aldı. 

Ceza kapsamında RTÜK, "Desti İzdivaç" programına 4 uyarı, 3 idari para cezası, Zuhal Topal'la İzdivaç programına 5 uyarı, 1 idari para cezası, Su Gibi programına 7 uyarı, 5 idari para cezası, Seda Sayan Show programına 6 uyarı, 9 idari para cezası, Evleneceksen Gel programına 7 idari para cezası, Esra Erol'la İzdivaç 6 uyarı ve 14 idari para cezası, Songül Karlı ile Evlilik Yolunda isimli programa da 1 idari para cezası verildiğini belirtti.



 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER