banner249

“Halk oyunları tekelleşiyor”iddiası

Denizli Seviye Okulları, hafta sonu gerçekleşen Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında bazı usulsüzlüklerin yaşandığını ve tekelleşmenin olduğunu iddiasında bulunuyor ve gerekli kurumları göreve davet ediyor.

“Halk oyunları tekelleşiyor”iddiası
banner240

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliğinin birlikte gerçekleştirdiği organizasyonla ilgili olarak Denizli Seviye Okulları yetkilileri yazılı basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili açıklama şöyle ; “ Denizli Seviye Okulları olarak kurulduğumuz günden itibaren, geçmişimizi, kültürümüzü öğrencilerimize en doğru şekilde aktarmanın mücadelesini vermekteyiz. Ege bölgesinin, yaşadığımız coğrafyanın, sosyo-kültürel yapısını, adetlerimizi öğretmenin en güzel yolu olarak halk oyunlarını seçtik.  Halk oyunları sayesinde öğrencilerimize birlik ve beraberlik ruhunu yaşamalarını öğrettik. Beraberce el ele hareket etmesini öğrettik, birbirlerinin sıkıntılarını paylaşmayı öğrettik, takım olmayı öğrettik, mücadele etmeyi öğrettik ve bunda da başarılı olduk.

Ancak büyük mücadele ve emekle hazırladığımız, ilk defa tecrübe edindiğimiz 11.02.2017 Cumartesi günü yapılan Halk Oyunları İl yarışmasına büyük heyecanla hazırlanmıştık. Ne yazık ki umduğumuzu, emeğimizin karşılığını bulamadık. Okullar kategorisindeki inanılmaz az katılım halk oyunları federasyonunu düşündürmelidir. 40 dakika geç başlayan bu büyük organizasyonun nedeni araştırılmalıdır. Puanlamayı yapan değerli diyemeyeceğim hakemlerin tutum ve davranışları, yakınlıkları ve yeterlilikleri tekrar gözden geçirilmelidir. Bu üzücü tablolar Denizli’de halk oyunlarına gönül vermiş, bu uğurda bizim gibi maddi manevi destek olan veya olacak kurumlara soru işareti oluşturmaktadır. Yarışmaları tekelleştirirseniz veya önceden programlarınızı yapıp tekelleşmeye önlem almazsanız bundan sonra sahaya çıkacak ne ekip ne de okul bulabilirsiniz. Bu işler zaten böyle diyerek gerek yok diyen onlarca çalıştırıcıya ne söyleyeceksiniz? Ne olursa olsun çıktığımız yoldan asla ödün vermeden Denizli Seviye Okulları ve Denizli Seviye Okulları GSK olarak onurlu mücadelemize devam edeceğiz” diye ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER