banner249

STK’lardan demokrasiye destek!

AK Parti’de dün yapılan ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetimlerinin oy kullandığı temayül yoklaması için 266 vakıf, dernek ve STK yöneticileri parti binasına geldi.

STK’lardan demokrasiye destek!
banner240

Oylarını kullanan STK temsilcileri, aynı zamanda AK Parti il Başkanı Şahin Tin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Adalet ve kalkınma Partisi’nde Denizli Milletvekili aday tespit çalışmalarında oy kullanmak amacıyla 266 vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşu parti il binasına gelerek sürece katkı sağladı. 


Toplam 465 oyun kullanıldığı temayül sonrasında sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, bu uygulama için AK Parti İl Başkanı Şahin Tin’e teşekkür ederek diğer siyasi partilere de bu uygulamanın örnek olması gerektiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ağırlıklı olarak, “Milletvekili seçilme sürecinde parti içi yapılan temayülün ardından Denizli’nin sorun ve beklentilerini iyi bilen biz sivil toplum kuruluşlarının da milletvekili aday belirleme sürecinde söz hakkı verilmesini çok önemsiyoruz. 

Bizler, Denizli’nin tabiri caiz ise kanaat önderleriyiz. Bizlerin de görüş ve önerilerinin alınması bizleri sevindirmiştir. Başta AK Parti genel merkezi olmak üzere Denizli İl Başkanımız Şahin Tin ve yönetim kuruluna bizlere bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Temayülün sonuçlarından ziyade bizleri ilgilendiren kısım aday belirleme de bizlere de danışılmasıdır” görüşü hakim çıktı. 

DEMOKRASİYE ÖNEM VERİYORUZ
Temayül yoklamasının ardından kısa bir değerlendirme yapan AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, Milletvekili adayı belirleme sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek, partide hareketli saatlerin yaşadığını ifade etti. AK Parti’de parti içi temayül ve anket çalışmalarının sivil toplum kuruluşları ile devam ettiğini aktaran Başkan Tin, “Parti binamızda sivil toplum kuruluşlarının oy kullanabilmesi için sandık koyduk. 

Denizli Valiliği Dernekler Masasına kayıtlı sivil toplum kuruluşları listede yer alan isimlerine göre imza karşılığı oylarını kullandılar. Sabah 09.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Sonrasında oylar sayılarak mühürlü bir şekilde genel merkezimize gönderildi. Kullanılan oylar genel merkezimizde açılacak. Daha önce yaptığımız temayülle beraber bu çalışmalar hem bize hem genel merkezimize yön vermiş olacak. Burada partimizin ne kadar demokratik, ne kadar demokrasiye önem verdiğini hep beraber görüyoruz” dedi. 

YANSIMALARI OLACAKTIR
AK Parti genel merkezin dikkate almayacağı hiçbir çalışmayı yaptırmadığını yineleyen Başkan Tin, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini yansıtan bu temayülün de dikkatli ve titiz bir çalışma ile değerlendirileceğini anlattı. Oy kullanmaya gelen sivil toplum kuruluşlarındaki görevlilere çok teşekkür eden Başkan Tin, “İnşallah onların katkıları emekleri de partimiz tarafından en iyi şekilde değerlendirilip Denizli’ye yansıtılacaktır. 

Ben halkımızın öngörüsü ve teveccühüne inanıyorum. Yoğun katılım bizleri de memnun etti. Biz onların sağduyusuna inanıyoruz. Demek ki demokrasiye o kadar susamışlar ki insanlarımız seçme ve seçilme hakkının kendilerinde olduğunu göstermişlerdir. Bu uygulamanın tüm partilere ders olması lazım” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER