banner249

Dünyanın rengi Denizli’de belli oldu!

Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği’nin organize ettiği etkinliğe katılan dünyaca ünlü tasarımcı Ahmet Kayaer, 2016-2017 dünya trendini açıkladı. Kayaer, önümüzdeki yılda renklerde yeşil, gri ve kahve tonlarının ön planda olacağını söyledi.

Dünyanın rengi Denizli’de belli oldu!
banner240

Elliden fazla ülkede ev tekstilindeki tasarımlarıyla dikkati çeken dünyaca ünlü tasarımcı Ahmet Kayaer, Denizli Tekstil Tasarımcıları Derneği’nin Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksek Okulu Tekstil ve Moda ­Tasarım bölümü öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Trend 2016­-2017’ etkinliğine konuk oldu.


Dünyanın 2016-­2017 trendinde dört ana temanın ön plana çıktığını belirten Kayaer, “2016­2017 çalışmalarımızda, doğa, etnik, romantik ve soyut çalışmalar hakim olacak. Zıt renklerin keskin geçişleriyle bazen şaşırtacak bazen de rahatlık ve huzur verecek. Etnik çalışmalarda ise dünyanın dört bir yerinde, etnik kimliklere temsil eden renklerin kullanılacağı çalışmalar ise hem ev tekstilinde hem de moda da kullanılabilecek” dedi. 

Geçmişten günümüze tekstil tasarımında, ekonomik, kültürel değişimlerin etkili olduğuna dikkat çeken Kayaer, kendisinin aynı zamanda İstanbul Beylikdüzü Fotoğraf Kulübü’nün kurucusu olduğunu hatırlatarak, “Tasarımda, ekonomik, kültürel değişimler etkili olduğu kadar, doğa olayları da bir tasarımcı için esin kaynağıdır” dedi. 

DENİZLİ TEKSTİLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
DETEKS Başkanı Tülay Pay da, Ahmet Kayaer’in ev tekstilinde 2016­-2017 dünya trendi ile ilgili verdiği bilgilerin Denizli tekstilinin gelişimi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu etkinliğin öğrencilerin geleceğine yön vermesinde etkili olacağına inanıyorum. Bütün sanatların temelinde bir tasarım olgusu vardır. 

Tasarım sanatçısı çok fazla yetiştirmiş olmak hepimizin sektörümüzde ileriye dönük projelerinin gerçekleştirilmesi anlamı taşır. Denizli Tekstil Tasarımcılar Derneği olarak, Türk tasarım sanatçıları ile ilimizde eğitimlere başlamış bulunmaktayız. Eksiklerimizi görmek bizleri daha iyi çalışmalara taşıyacaktır. Amacımız tekstil sektörüne katkıda bulunmak marka oluşumu için verilen çabalara aktif destek sağlamaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER