banner249

Soma için bir il daha kampanya başlattı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Soma’da yaşanan ve yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından kentte bölge için yardım kampanyası başlatıldığını kaydetti.

Soma için bir il daha kampanya başlattı
banner240

Gönüllü nakdi bağışların kabul edileceği yardım kampanyası ile ilgili makamında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, kampanyanın amacının Soma’da yaşanan ve milleti hüzne boğan maden faciasında yaşamını yitiren vatandaşların geride kalan ailelerinin sıkıntıların hafifletilmesine yönelik olduğunu söyledi. 


Vali Balkanlıoğlu, konu ile ilgili açıklamalarında şunları söyledi, “Milletçe bizi büyük bir üzüntüye boğan Soma’daki maden ocağında meydana gelen facia sonucu birçok vatandaşımızın şehit olmuştur. Metrelerce yerin altına inerek çoluk çocuklarının rızkını kazanmaya çalışırken orada gerçekleşen çok üzücü bir kazayla hayatını kaybeden maden işçilerimiz ile ilgili açıklamalara göre şehit oldukları ifade edilmektedir. 

Hele hele boğularak ölmekte, yani yerin altında karbondioksit nedeniyle oksijensiz kalarak şehit olduklarının bir göstergesidir. Son yapılan açıklamalara göre şehit sayısı 284 idi. İnşallah madende can verenlerin sayısı bu sayı ile son bulur. Bizlerin yürekten istediği ve bu uğurda yaptığımız dualar sayının aynı kalması ve içeride kalan diğer işçilerimizin sağ salim ailelerine kavuşmalarıdır. 

Allah vatanımıza ve milletimize başka acılar göstermesin. Tabi orada yaşanan bir çok üzücü hikaye de var. Mesela, birinin yeni çocuğu olacakmış, biri arkadaşını kurtarayım derken can vermiş, kimisi de ailenin tek çocuğu ve bunun gibi bir çok bizi ve milletimizi derinden etkileyen üzücü hayat hikayeleri var. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizler ne yaparsak yapalım o acıları unutturamayız. Ama azda olsa acılara ortak olmak ve acıları bir nebze olsun hafifletmek adına bu kampanyayı başlattık. Milletimizin başı sağ olsun diyor, yardımda bulunacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

Kampanyada toplanacak bağışların banka aracılığı ile kabule dileceği ve banka hesap numaralarının Afyonkarahisar Valiliği resmi internet sitesinde mevcut olduğu belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER