banner249

İnşaat işçileri Soma için yürüdü!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için yürüyüş düzenlendi.

İnşaat işçileri Soma için yürüdü!
banner240

Gümbet Adnan Menderes Caddesinde akşam saatlerinde başlayan yürüyüşe yaklaşık 40 inşaat işçisi katıldı. Protesto amaçlı yürüyen işçiler başlarında baretleriyle Gümbet kavşağı mevkisine kadar yürüdü. Yürüyüş yapan işçilere çevreden geçen yabancı turistlerde ve vatandaşlarda destek verdi. Polis ekiplerinin de güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. 


Düzenlenen yürüyüş sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Bakır, Soner Beyaztaş, Volkan Karabey, Mahir Kotan isimli işçiler şu sözlere yer verdi “Soma’daki olaydan dolayı direnişe geçtik. Yüzlerce arkadaşımız göçük altında kaldı. Onlara destek olması için Bodrum’da arkadaşlarımızda yürüyüşe geçtik. 

Maden katliamları iş kazaları bunlar bir cinayettir. Bunlar tedbirsizliktir. Biz bu yaşanan olaya tepki gösteriyoruz. Taşeron sistemi ne kadar kötü olduğunu biliyoruz. Bizde Soma’daki işçilere destek veriyoruz. Az bir kayıp olmadı. Sayının 300'e çıkacağını söylüyorlar. Bu tepkiyi gösteriyoruz. Bunun tek sorumlusu hükumettir. Yönetime geldiklerinden bu yana bizlerce işçi kazalar ölümler yaşandı. 

Bunların tamamı hükumet yüzünden. Bizde bu hükumete karşı bir tepki. Bu ilk göçük değil kaçıncı oldu halende olmaya devam ediyor. Bunun artık önüne geçilsin” ifadelerini kullandır. Protesto gösterilerine ve oturma eylemine çevreden geçen yerli ve yabancı tatilciler de izledi. Gruptakiler üzerinde, “Demek ki neymiş güzel kardeşim o dağıtılan kömür bedava değilmiş”, “Bu yumruk hepimize”, “Hiçbir kömür ısıtmayacak babası ölmüş çocukların yüreğini” yazılı pankartlar açtı. Sloganların da atıldığı protesto gösterileri akşam geç saatlere kadar devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER