banner249

Sizin kılınıza kimse dokunamaz!

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’nde yaşanan taciz ve mobbing iddiaları hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Sizin kılınıza kimse dokunamaz!
banner240

Ahilik Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, ziyaretin sonunda basın mensuplarının Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’nde yaşanan ve soruşturma açılan taciz iddialarını hatırlatması üzerine açıklamalarda bulundu. 


Olayın kendilerine ulaşmasının ardından hemen harekete geçtiklerini ve aralarında kurum müdürü, şef ve bir memurun bulunduğu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını, şikayeti gerçekleştiren çalışanları çağırdıklarını ve tek tek ifadelerini aldıklarını belirtti. Vali Balkanlıoğlu, olayın intikal etmesinin ardından kurumda çalışan görevlileri çağırdıklarını belirterek "Bu konuda rahat olun. İftira atmamak şartıyla doğruları söyleyin. Sizin kılınıza kimse dokunmaz’ diye garanti verdik. Biz bu konuda daha önce de bazı ihbarlar almıştık. Personelin verdiği ifadeler bu ihbarlarla örtüşüyor” dedi.

Soruşturma bitinceye kadar kimsenin suçlu ilan edilemeyeceği vurgusunda bulunan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: “Soruşturmanın tamamlanmasının ardından bir rapor hazırlanarak bir karar verilecek. Karar neticesinde ilgililer idari disiplin açısından değerlendirilecek, varsa da cezai müeyyide savcılığa verilecek.” 

“SORUŞTURMA TAMAMLANDIĞINDA SONUCUNU KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ” 
Soruşturmanın devam ettiği vurgusunda bulunan Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü, “Kurumun başındaki kişi bazen her şeyden haberdar olmuyor. Kesinleşmeden ‘şu suçu işledi’ demek zor. Her gün birileri birilerini şikayet ediyor. İnsanların teşhir etmemekte gerekiyor. Bazen şikayetçilerin söylediği şeylerin şikayet edildiği gibi olmadığını görüyoruz. İnsanları deşifre etmemek durumundayız. Soruşturma tamamlandığında sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız.” 

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’nde geçen günlerde meydana geldiği iddia edilen olayda, kurumda çalışan çoğunu bayanların oluşturduğu 22 personel, kurum müdürü E.Ü.’den kendilerine mobbing, kurum yöneticileri C.K ve M.K. hakkında cinsel sözlü taciz şikayetinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında C.K ve M.K. isimli yöneticiler açığa alınmışlardı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER