banner249

Köylüler DSİ’den alacağını 1 yıldır alamıyor!

Ödemiş’e bağlı Kaymakçı beldesinde Küçük Menderes Sulama Projesi kapsamında ana borunun geçtiği bölgelerde ağaçları kesilen üreticiler DSİ’den ağaçlarıyla ilgili henüz bir ödemenin yapılmadığını belirterek, ağaç bedellerinin de yöreye göre değişiklik gösterdiğini öne sürdüler.

Köylüler DSİ’den alacağını 1 yıldır alamıyor!
banner240

Küçük Menderes Ovası’na hayat verecek Beydağ Barajı’nın suyunu ovaya taşıyan ana borunun geçtiği bölgelerde bulunan ağaçlar çalışmalar çerçevesinde kesildi. Kaymakçılı üreticiler yaklaşık bir yıl önce ağaçların kesildiğini ifade ederek, henüz bir ödeme yapılmadığını açıkladılar. 


Üreticilerden Halil İbrahim Özcan, “Geçen yıl ekim ayında ana boru hattının bahçemden geçmesi nedeniyle bahçemdeki nar ağaçları kesildi. Şimdiye dek bizim bölgede 135 ağaç gitti. Ağaç başına ortalama 35-40 lira para ödeneceği söylendi. 

Ağaçlar kesileli bir yıl oldu, ses-seda yok. Ayrıca başka bir konu daha var. O da Çaylı’da ağaç başına 125 lira ödenmiş bizim Kaymakçı’da ise nedense 35-40 lira ödeneceği söyleniyor. Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Yetkililerden açıklama bekliyoruz” dedi. 

Özcan şöyle devam etti: “Ana boruda kalan tüm bahçelerde birçoğu erik ve nar olmak üzere ağaçlar kesildi. Bu ağaçlar getirisi olan ağaçlar. Üreticinin ağacı kesildiyse ödemesi de fazla da vakit kaybetmeden yapılmalıydı. Sulama suyu ile üretim yapacağımız için sevinçli ve heyecanlıyız fakat bazı noktalardaki belirsizlikten rahatsızız. Bir yıla yakın sürede bir açıklama yapılmadı”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER