banner249

Belediyede davullu protesto

İzmir'in Menderes İlçesi'nde sokak hayvanlarının belediye tarafından itlaf edildiğini ileri süren hayvanseverler, ayağa kalktı.

Belediyede davullu protesto
banner240

Belediye önünde davul ve trompet eşliğinde, ritim tutan alkış, ıslık ve sloganlarla Başkan Ergün Özgün'ü hayvanları katlettirmekle suçlayan hayvanseverlere İzmir Müzisyenler Derneği destek verdi. Sayıları 100 kadar hayvanseverler Belediye önüne gelerek eylem yaptı. Pankart ve sloganlar eşliğinde oturma eylemi yapan hayvanseverler, "Merhamet etmeyene merhamet edilmez", "Onları Allah yarattı, öldürmek sana mı kaldı?", "Hayvan hakkı tanımayan belediyelere oy yok" yazılı dövizleri belediyenin girişine astı.


Hayvanseverler adına açıklama yapan Sibel Altun, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na uyulmasını istiyoruz. Biz insanlar gibi onlar da canlı. Hayvan haklarının bir adalet meselesi bir vicdan meselesidir. Biz hayvanları katleden belediye başkanlarına oy vermeyeceğiz, halkımızın da vermemesini istiyoruz" dedi. 

Menderes Belediye binası önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapan hayvanseverlere destek veren İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri, trompet ve davul çalarak eşlik edince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Başkan Ergün Özgün'le görüşmek için başkanlık makamına çıkmak isteyen eylemciler, "Başkanımız burada değil" cevabını aldıklarını söylediler. 

Öte yandan, eylemden bir süre sonra Grup Sözcüsü Sibel Altun'u telefonla arayan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, çok üzgün olduğunu ve hayvan katliamına asla izin vermeyeceğini ifade edereken, en kısa zamanda toplantı yapıp, halka hayvan haklarını anlatma ve çözüm odaklı çalışmalar yapacaklarını, bu çalışmalar sırasında hayvanseverleri de davet ettiklerini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER