banner249

Sinsi hastalık

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belda Dursun, kronik böbrek hastalığının belirti vermeden ilerleyen sinsi bir hastalık olduğunu söyledi.

Sinsi hastalık
banner240

Son yıllarda kronik böbrek yetmezliği tüm dünyada adeta bir salgın şeklinde giderek artış göstererek ciddi bir sağlık sorunu haline gelirken bu hastalığın önemine dikkat çekmek için her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü ’Dünya Böbrek Günü’ olarak kutlanırken, PAÜ Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belda Dursun, böbrek hastalığını şeker hastalığının yüksek tansiyonun tetiklediğini belirtti. 


Prof.Dr. Dursun, "Kronik böbrek hastalığı çoğu kez hastalık son aşamaya gelene dek fark edilmemektedir. Bunun nedeni erken evrelerde hemen hemen hiç belirti vermemesidir. Halsizlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, geceleri daha sık idrara çıkma, kaşıntı, konsantrasyon bozukluğu, göz çevrelerinde ve ayak-bacaklarda şişlik yakınmaları belirtilerinden bir veya birkaçına sahip olan kişilerin böbrek hastalığı açısından araştırılması gerekir. Hastalığın sinsi seyretmesi erken tanı konulmasını da zorlaştırmaktadır. Bu nedenle böbrek hastalığı tanısı ancak bireylerde düzenli sağlık taraması yapılarak konulabilir" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER