banner249

Simit karaborsaya düştü

Tren yolculuğu yapanlar satışların denetlenmesini istiyor Türk insanının geleneksel aperatifleri arasında yer alan ve sabah kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği simit, trenlerde karaborsaya düştü.

Simit karaborsaya düştü
banner240

Aydın-İzmir seferlerini trenle yapan vatandaşlar, trende simit fiyatlarının satıcıların ne tutturursan kar anlayışına tepki gösterdi. 


Yolculuğunu genellikle trenle yaptığını ve sabah erken saatlerde başlayan Aydın-İzmir yolculuğunda kahvaltılarını trende yaptıklarını belirten Aydınlı vatandaşlardan Huriye Uyaroğlu TCDD yetkililerinin trende yapılan satışları da denetlemesini istedi.

Aydın’da büfe ve fırınlarda 50 kuruş ile 75 kuruş arasında değişen simit fiyatlarının trende 1 TL’ye satıldığını belirten vatandaşlardan Huriye Uyaroğlu, “Hastaneye ya da diğer işleri dolayısıyla Aydınlı vatandaşların bir çoğu İzmir yolculuğunu trenle yapıyor. Ancak trende satılan simit, boğaça ve börek gibi aperatif yiyeceklerin fiyatları adeta karaborsa. 

Kim ne tutturursa o fiyattan satıyor. Son yapılan iyileştirmeler ve raybüslerin faaliyete geçmesi ile Aydın’da tren yolculuğu çok güzle hale geldi. TCDD yetkililerinin trende yapılan satışlarda düzenleme yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER