banner249

Görmeden Ankara’ya gidecek!

Biri görme engelli olan diğeri ise bedensel engelli olan iki engelli vatandaş, Türkiye'deki engelli oranının hızla artmasına işaret etmek amacıyla bisikletle Manisa'dan Ankara'ya gidiyor.

Görmeden Ankara’ya gidecek!
banner240

Ayvalık'ta Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED)'in Kurucu Başkanı olan görme engelli Namık Tuncel ve kendisine yoldaşlık edecek olan bedensel engelli Gökay Boztur, Türkiye'deki engelli oranının hızla artması ve bu artışa neden olan trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirecek.


Tandem adı verilen özel bir bisikletle pedal sürecek olan ikili bisikletlerini Manisa'da Accell bisikletten alarak yola çıktılar. Kullanacağı bisikletle ilk defa karşılaşan görme engelli Namık Tuncel, yol arkadaşı Gökay Boztur'a bisikletin rengini sordu. Ardından Tuncel, ellerini bisikletin üzerinde gezdirerek, bisikletini keşfetti. 

Engelli ikiliye bisikletlerini aldıkları Accell Bisiklet'te Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Muhlis Dilmaç tarafından tandem bisikleti nasıl kullanmaları gerektiği anlatıldı. 

Böyle bir yola çıkmasının nedenlerini açıklayan ASTED Kurucu Başkanı görme engelli Namık Tuncel, "Daha öncesi yapmış olduğumuz araştırmalarda engellilerin engelli olmalarının en büyük nedeni trafik kazalarının olduğunu tespit ettikten sonra emniyetteki arkadaşlarımızla beraber biz ne yapabiliriz diyerek yola çıktım. 

Toplumsal olarak kazaların artışını tespit ettik. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçen sene yapmış olduğu çalışmayla yola çıktık. Verilere göre 2002 senesinde olan trafik kazaları 400 bindeyken 2012'de 1 milyon 296 bin'e çıkmış. Bu rakamın sadece yüzde 10'unu dikkate alırsak 28 bin insanı engelli olarak trafik kazalarına kurban veriyoruz" dedi. 

"BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM" 
Projesini anlattığı Accell Bisiklet'ten destek aldığını kaydeden Tuncel, Manisa'dan çıkacağı yolculuğu Ankara'da bitireceğini söyledi. 

Yol güzergahıyla ilgili bilgiler veren Tuncel, "Ben Manisa'dan İzmir'e oradan da Aliğa Bergama üzerinden Edremit'e oradan Çanakkale'ye, Çanakkale'den Bursa istikametinden Ankara'ya gitmek istiyorum. Orda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlarımızla birlikte projenin alt yapısını beraber hazırladık. 

Ben yol üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüklerini ziyaret edeceğim. Ziyaret ettiğim Emniyet Müdürlerinden kaşe alacağım. Son durağımız da Emniyet Genel Müdürlüğü olacak. Oradan da Başbakan'la görüşmek istiyorum." şeklinde kaydetti. 

Görme engelli Namık Tuncel ve yol arkadaşı bedensel engelli Gökay Boztur'la birlikte bisikletle Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin'le görüşmeye gitti. Görüşmenin ardından Tuncel ve Boztur, Manisa'dan Ankara'ya pedal çevirecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER