banner249

Şehitler için tek yürek oldular

Sarıkamış Şehitleri İçin Denizli Tek Yürek Oldu

Şehitler için tek yürek oldular
banner240

Sarıkamış Harekatı’nın 101. yıldönümünde, donarak şehit düşen kahramanları anmak için Denizli’de genci yaşlısı binlerce kişi soğuk havada bir araya geldi.

3 Ocak 2015 Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, tüm ülkede eşzamanlı Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları düzenlendi.  

SOĞUK HAVA ENGEL OLMADI

101 yıl önce önce Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak için toplanan grup Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde İncilipınar Parkında bir araya geldi. Protokol üyeleri başta olmak üzere yaklaşık 2500 kişi soğuk havaya rağmen, ellerinde Türk bayrakları ile Çınar Meydanına kadar yürüdü.

Ecdadın ayak izlerinden yürüyüşün temsil edildiği programa Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve bazı daire müdürleri katılarak destek verdi.

MİLLETVEKİLİ ÖZKAN ‘DUYGULARIN TAŞTIĞI ÇOK ÖZEL BİR GÜNÜ YAŞADIK’

Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde coşkulu kalabalığın yürüyüşü Çınar Meydanında son buldu. Yürüyüşün ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Denizli Milletvekili Cahit Özkan; duyguların taştığı çok özel bir günü yaşadıklarını, bugün gençliğin vatanına, milletine, bayrağına ve devletine sahip çıkışının coşkusunu gördüklerini söyledi.

KAYMAKAM GÖRÜCÜ TÜRK BAYRAĞINI ELİNDEN BIRAKMADI

Elinde Türk bayrağı ile kürsüye çıkan Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, bu topraklarda yaşamanın bedeli olarak dün Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Yemen’de, Sakarya’da; bugün de Doğu ve Güneydoğu’da şehitler verildiğini, belki yarın yine şehitler verileceğini söyledi. “Herkes şunu bilmeli ki belki analarımız ağlayacak, belki yürekler parçalanacak ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ dedi.

İBANOĞLU ‘ENGİN VATAN SEVGİSİ İLE KARDAN KEFENLERE BÜRÜNDÜLER’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptığı duygusal konuşmada,  Sarıkamış’ta 90.000 Mehmetçik’in, engin vatan sevgisi ve üstün vazife anlayışıyla destanlaştığını; kardan kefenlere bürünerek toprağa düştüğünü söyledi. İbanoğlu, Denizli’de Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunu yaşamasak ta, gençlerimizin Şühedanın izinde olduklarını temsili olarak Pazar sabahında gösterdiğini ifade etti.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliği şiirler ve türkülerle devam etti.  Gençlik Merkezi üyesi Hüseyin Kırklar’ın bağlaması ve Sevhan Demirel’in sesiyle eşlik ettiği “Sarıkamış” şiiri, programda bulunan herkesi duygulandırdı. Şiiri dinlerken bazı Protokol üyeleri ve vatandaşların gözyaşlarına engel olamadıkları görüldü. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER