banner249

PTT’ye bir haller oldu!

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 20 Ağustos’ta postaya verilen ve en geç 1 Eylül’de cevap verilmesi gereken resmi yazının ellerine 12 Eylül’de ulaşması nedeniyle görevini yapmayan bir oda durumuna düştüklerini belirtti.

PTT’ye bir haller oldu!
banner240

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, geciken postalar nedeniyle hem Oda hem de meslek mensupları olarak zor durumda kaldıklarını söyledi. Kişisel ve rutin yazışmaların gecikmesini alışlıklarını kaydeden Uçmaklıoğlu, resmi yazışmalarda yaşanan gecikmelerin kendilerini sıkıntıya soktuğunu savundu. 


Ağustos ayı içerisinde Aydın Veteriner Hekimler Odası’na gönderilen resmi yazışma ve davetlerden oluşan 12 ayrı postanın 12 Eylül’de bir arada kendilerine ulaştırıldığını belirten Uçmaklıoğlu, “Bu 12 posta arasında yer alan biri Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü diğeri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen iki resmi yazının gecikmesi bizi görevini yapmayan bir oda durumuna düşürdü. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 20 Ağustos’ta postaya verilen yazıda üyelerimizin faaliyetleriyle ilgili bir raporu en geç 01 Eylül’e kadar ulaştırılmasını istemiş. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü de, Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikle ilgili olarak 10 Eylül’de mutlaka katılmamız gereken seminerin davetiyesini 28 Ağustos’ta postaya vermiş. 

Her iki konuyla ilgili posta bize aynı anda 12 Eylül’de ulaştı. Allah’tan seminere üst kuruluşumuzun 1 gün önceden uyarmasıyla katılmıştık. Orada Bakanlık yetkililerine ‘Neden davetiye göndermiyorsunuz’ diye sitem ettim. Postanın geciktiği ortaya çıkınca, arayıp özür dilemek zorunda kaldım. Cevap vermemiz gereken yazıyı cevaplayamadığımız içinse görevini yapmayan bir oda durumuna düştük. Bu durum nedeniyle hem resmi kuruma hem de üyelerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirememiş olduk” dedi. 

Geciken 12 posta arasında Aydın için büyük önem taşıyan 5 tane de davetiye olduğunun altını çizen Uçmaklıoğlu, postadaki gecikme sonucu bu davetlere de katılamadıklarını açıkladı. Uçmaklıoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Aydın’da göreve başlayan Valimiz Erol Ayyıldız’ın 30 Zafer Bayramı için düzenlediği resepsiyonun davetiyesi de elimize daha dün ulaştı. Resepsiyona katılmadığımız gibi ‘Bu yıl oda ve sivil toplum kuruluşları unutuldu’ diye kendi aramızda söylendik. 

Bununla birlikte 16 Ağustos Güzelçamlı Kültür Sanat ve Deniz Festivali, Eylül ayının ilk haftası yapılan Nazilli 1. İncir Festivali ve 10 Eylül’de yapılan İncirliova 10. İncir ve Kültür Festivali gibi önemli etkinliklere de postanın gecikmesini nedeniyle katılamadık. Ben yaşanan bu gecikmeleri daha önce PTT Aydın Başmüdürlüğü’ne iletmiştim. İlgileneceklerini söylediler ancak gecikmeler halen devam ediyor. Aydın’ın bir mahallesinden diğerine bir postanın 23 günde ulaşıyor olması çok düşündürücü. Deveye yükleseler daha erken gelir. Kişi ve kurumları zor durumda bırakan bu sorunun bir an önce çözümlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER