banner249

PAÜ’de bir ilk

Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM) İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Merkez, kendi öz kaynaklarını kullanarak PAÜ’de yapılan ilk tesis oldu.

PAÜ’de bir ilk
banner240

Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kampüsünde yapımı tamamlanan, PAÜSEM İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 


PAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, iş güvenliği uzmanlığı eğitiminin Honaz MYO bünyesinde 2 yıldır devam ettiğini belirterek, “Kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bu binaya taşındık. Daha önce 676 kişiye bu eğitimi verdik. Buraya taşınmamızla iş kapasitesi daha da artacak. Bu yönde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 10 yaşını dolduran üniversitelerin tamamında sürekli eğitim merkezlerinin olduğunu belirterek, ihtiyaç halinde belirlenen programlarda eğitimler ve sertifika programlarının verildiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi’nde bir ilki yaşadıklarını vurgulayan Rektör Bağcı, “PAÜSEM, kendi öz kaynaklarını kullanarak bir tesis kurdu. Bu durum Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez yaşanıyor. Döner sermayeden kastedilen budur. Kazanacaksın ve bunu gelişime, yeni tesislerin yapılmasına ayıracaksın. Merkez müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından PAÜSEM İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi, açılış kurdelasının kesilmesiyle birlikte hizmete girdi. Rektör Bağcı ve berberindeki heyet merkezde incelemelerde bulundu. 540 metrekare üzerinde 24’er kişilik üç sınıftan oluşan merkez; deprem veyangın yönetmeliklerine uygun olarak yapılmış ve elektrik kesilmelerine karşı USP ve jeneratörle desteklenmiştir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER