banner249

Okul geçidinde ışık yok!

Pamukkale İlçesi’ne bağlı Korucuk Mahallesi’nde okulların yaya geçidinde trafik ışıklarının olmaması bölge halkını tedirgin ediyor. Her yıl onlarca kazanın yaşandığı kavşakta vatandaşlar, ölümlü kazaların son bulması için ışık sistemi istiyor.

Okul geçidinde ışık yok!
banner240

Denizli’de özellikle okula giden çocuklar için okul yolu güvenliği büyük önem taşıyor. Bu anlamda birçok aile özellikle ilkokul çağındaki çocuklarını servisle okula ulaştırırken, kimi aileler ise işe gidiş esnasında çocuklarını özel aracıyla okula bırakıyor. Ancak bir kesim öğrenci ve aile ise ulaşımı yaya olarak sağlamak durumunda kalıyor. Bu durumda da özelikle sabah saatlerinde fazlasıyla yoğun olan trafik problem yaratabiliyor.

Korucuk Mahallesi’nde okula yaya halinde gitmek durumunda kalan bazı öğrenciler, karşıdan karşıya geçmek için yoğun olan karayolundaki trafiği aşmak durumunda kalıyor. Çift şeritli yolda hızla akan trafik, bölgede trafik ışığı da olamayınca tehlikeye adeta davetiye çıkarıyor. 

Bölgede sık sık kazaların meydana gelmesi ise hem ailelerin hem de öğrencilerin can korkusu da yaşamasına sebep oluyor. Yolun bir bölümünde yaya geçidi olsa da araçların oradan da hızlı bir şekilde geçiyor olması, geçidi anlamsız kılıyor. Vatandaşlar bir an evel yolun en azından yayalar için sık kullanılan bölümüne bir trafik ışığı yapılarak daha güvenli hale getirilmesini talep ediyor.


 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER