banner249

Merkezefendi Belediyesi’nde bir imar skandalı daha!

Merkezefendi Belediyesi’nde ardı ardına yaşanan imar skandallarına bir yenisi daha eklendi. Belediyenin İmar İşleri Müdürlüğü, yine bir usulsüzlüğün altına imza attı. 

Merkezefendi Belediyesi’nde bir imar skandalı daha!
banner240

İmar skandalının yaşandığı yer, bu kez villa arsalarının bulunduğu yürüyüş yolunda gerçekleşti. 24 Ağustos 2023 günü yapı kullanım izin belgesi alınan 5510 Ada, 3 numaralı parselin toplam alanı 3130 m2’dir. 

2 VİLLA YERİNE 3 VİLLA YAPTILAR
Söz konusu bu alana göre emsali 0,15 bağ bahçe nizamlı inşaat alanı olan arsaya Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, bu alanı mimari projede usulsüz bir şekilde onaylayarak kullanması gereken emsal hakkını, fazlaca kullandı ve 2 villa olması gereken yere, 3 villanın yapılmasını onaylayarak inşaat ruhsatı düzenledi. 

KODU KİŞİYE GÖRE Mİ VERİYORSUNUZ?
Mimari projenin usulsüz bir şekilde onaylanması bununla da sınırlı kalmadı. Binaların kodları cephe aldığı yoldan alınması gerekirken, yürüyüş yolundan kod alınarak binanın yan yoldan yüksek kalması sağlandı. Böylelikle söz konusu villa, hemen yanı başındaki komşu villanın yanında yüksek kaldı. 

İMAR İŞLERİ KANUNU BY-PASS ETTİ
Yürüyüş yolu olarak bilinen Denizli’nin en gözde yerlerinden biri olan caddenin alt kısmında kalan villalık arsalar minimum parsel büyüklüğü 1500 m2 olup, 0,15 emsalden 225 m2’lik villalık konut olarak yapılaşmaktadır. 
Ancak bu alanın 3130 m2 olması nedeniyle emsaline göre bu alanda 2 villa yapılabilirdi. Yani 225 m2’lik 2 villa inşaatı yapılması gerekirdi. Ancak Merkezefendi Belediyesi kanuna aykırı bir şekilde bu alana 3 bloktan oluşan ve her biri 387,72 m2 olan 3 villa inşaatının yapı ruhsatını verdi.

İSKANI NASIL VERDİNİZ?
Yapı kullanma izin belgelerindeki usulsüzlüklerle gündeme gelen Merkezefendi Belediyesi, imar müdürlüğünde ve iskan biriminde yaşanan yeni bir usulsüzlükle çalkalandı. Usulsüz onaylanan mimari projedeki 1 kat boşluğun yapım esnasında doldurularak (imalattan yapılarak) yapılmış olmasına rağmen yapılmamış gibi gösterildi. Yapı kullanma izin belgesi düzenlemeye gelen belediye görevlisi, sanki bu boşluğu hiç yapılmamış gibi görerek yapı kullanma izin belgesi düzenledi.


Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER