banner249

Obeziteyle mücadele sürüyor

Çağın hızla yayılan rahatsızlıklarından birisi olan obozite hastalığını önlemek amacı ile Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından halk bilgilendirilmeye devam ediyor.

Obeziteyle mücadele sürüyor
banner240

Fethiye Toplum Sağlığı Uzmanı Dr. Banu Mumcu ile Devlet Hastanesi Diyetisyeni Melike Yılmaz obezite hastaları için seminer vererek hastalığın önemine dikkat çekti. Fethiye Diş Hastanesi Toplantı Salonunda Toplum Sağlığı Merkezi tarafından obozite hastalığına yakalanmış veya bu hastalıkla ilgilenen vatandaşlara yönelik obozitenin önlenmesi ve fiziksel aktivite isimli bilgilendirme semineri gerçekleşti. 


Bilgilendirme seminerine katılan vatandaşlara ilk olarak kısa bir açılış konuşması yapan Dr. Banu Mumcu; “Günümüzde obezite hastalığı toplum arasında hızla yayılan bir hastalık. Şişmanlık ve hareketsizlik konusunun toplumun gündemine sokulması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybetmekte diyerek kilolu tüm vatandaşlarımızdan en yakın aile hekimliklerine müraacat ederek sonrada Fethiye Toplum Sağlığı Merkezine gelerek bizlere başvurabilirler ve bu hastalığı yenebiliriz. Obozitenin önlenmesi tedavi edilmesinden daha kolaydır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER