banner249

Mobil zabıta Türkiye ikincisi oldu

Aydın’da hayata geçirilen “Mobil Zabıta” uygulaması bu yıl 11'ncisi düzenlenen eTürkiye (eTR) ödüllerinde Yerel Yönetimler Orta Ölçekli Belediyelerde 56 kuruluş arasında yapılan seçmelerde ikincilik ödülünü kazandı.

Mobil zabıta Türkiye ikincisi oldu
banner240

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen törende TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği e-Devlet uygulamalarında en prestijli uygulamaların yarıştığı, geçtiğimiz yıl Yerel Yönetimlere Yönelik Kategorilerde Orta Ölçekli Belediye Kategorisi'nde yine finale kalıp ikinci olduğu yarışmada bu yılda vatandaşa yönelik hizmetleriyle Aydın Belediyesi geçtiğimiz yıldaki başarısını tekrarlayarak sıralamalarda yerini aldı. 


Finallerde söz alan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “eTR Ödüllerinin projelerin tanıtımı ve farkındalık yaratma konusunda önemli bir girişim olduğuna inanıyoruz. Teknolojiyi, kamuda daha iyi ve verimli iş yapmanın ötesinde; yenilikçilik, sorun çözme ve halkın kamu politikalarına katılımı için kullanma gereği ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu. 

MOBİL ZABITA UYGULAMALARI NEDİR? 
Mobil zabıta uygulamaları ile zabıtaların işyerleri ve vatandaş ile olan etkileşimini artırmak ve daha hızlı hizmet sunabilmek amacı ile geliştirilmiş mobil uygulamalardır. Yeni nesil teknoloji ile geliştirilmiş, iOS/Android işletim sistemi altyapısını destekleyen araçlarla zabıtaların Aydın ili sınırları içerisinde yürüttükleri çalışmaları anında çevrimiçi olarak ta gerçekleştirebilmelerini sağlayan, hizmeti vatandaşın ayağına götüren ve operasyonel süreçleri en optimum noktaya çekerek verimi artıran bir anlayışın ürünü olarak oluşturulmuş mobil ofis çözümleridir. 

PDA ve tabletlere yönelik geliştirilen versiyonları ile saha da mobil tahsilat, Kabahatler Kanunu‘nun işletilmesi, ruhsat denetleme, beyan verilmesi gibi işlemleri kısa bir sürede gerçekleştirmeye izin veren çözümler bütünüdür.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER