banner249

ABİGEM, KOBİ’lere ışık tutuyor!

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) İstişare Komitesi Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’in başkanlığında TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ABİGEM, KOBİ’lere ışık tutuyor!
banner240

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, iş dünyasının, ticaret ve sanayi odaları, şirketler kesimi; işverenler ve çalışanlarıyla, Türkiye’nin AB bütünleşme sürecinin ana unsurlarından olduğunu söyledi. 


İş dünyasının bütünleşmeyi doğrudan hissedecek kesim olduğunu belirten Özer, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, iş dünyasını AB katılım sürecine hazırlamak için 2001 yılından beri bir dizi çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar, TOBB bünyesindeki kapasite inşa süreci yanında, oda ve borsalarımız ile işletmelerimiz düzeyinde de ciddi bir intibak çalışmasını gerektiriyor. 

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Projemiz, TOBB’un bu alandaki çalışmalarının bir parçası olarak geliştirilmiş ve 2002 yılından beri uygulanmaktadır. Bugüne kadar, 15 ABİGEM kurulmuştur. Halen kuruluş süreci devam eden dört ABİGEM’le Ağustos ayında bu sayı 19’a çıkacaktır.” diye konuştu. 

AB destekli proje yürütmenin oda, borsa ve üyeleri için çok önemli bir imkân olduğunu bildiren Özer, “Oda ve borsalarımıza proje disiplininde çalışma ortamı sağlamaktadır. AB üyesi ülkelerdeki başarılı uygulamaları ve teknik bilgiyi ülkemiz iş dünyasına aktarma fırsatı vermektedir. 

Oda ve borsalarımızın insan kaynakları kapasitesinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Ve sonuç olarak, oda ve borsalarımızın kendi yörelerinde ekonomik ve sosyal kalkınmanın ana aktörleri olma konumunu güçlendirmektedir. ABİGEM’ler, oda ve borsalarımızın üyeleri, yerel kamu kurum ve kuruluşları, yerel sivil toplum kuruluşları ve yerel halk nezdinde konumunu güçlendiren emsalsiz bir projedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak yoğun şekilde desteklediğimiz, insan ve parasal kaynak yatırımı yaptığımız bir projedir.” dedi. 

Özer, Denizli’de iyi bir çalışan AGİBEM örneği olduğunu, Denizli’de iş dünyasına ciddi katkılar sağladığını yaşayarak gördüğünü ifade ederek, “İş dünyasının ürün yelpazesi, kalitesi ve pazar payının artmasına, rekabet avantajı elde edilmesine, firmaların imajlarına ve sürdürülebilirliklerine ciddi katkı sağlıyor. 

Dolayısıyla da ABİGEM’ler, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için çok önemlidir. Firmalarımız için bilgi ve danışmanlık hizmetini en üst seviyede sunan bu ABİGEM’ler, kuruldukları günden bugüne vizyoner kimlikleriyle de iş aleminde kabul gören kurumlar olmuşlardır. Verdikleri hizmetlerle KOBİ’lere ışık tutmakta, onların geleceğe dair planlarına yön vermektedirler.” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER