banner249

Miniklere ;çikolatalı; hoş geldin

izmir konak salih işgören ilköğretim okulu'nun 1. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin sıcak ilgisi ve çikolata ikramı ile 2012-2013 eğitim öğretim yılı uyum programına başladı.

Miniklere ;çikolatalı; hoş geldin
banner240
Okul yöneticileri, 15;er kişilik 6 tane 1. sınıf oluşturduklarını, 1. sınıflara eğitim verecek öğretmenlerin ;;sevecen ve şefkatli;; olmasına dikkat ettiklerini söyledi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı uyum programı kapsamında 60-66 ay arası 4 öğrencinin eğitime başladığını, 66-72 ay arası 8 öğrencinin ise doktor raporu getirerek 1. sınıf yerine ana sınıfına gittiğini kaydeden okul yetkilileri, çocuklara okulu sevdirmek isteyen öğretmenlerin, oyunlarla ve çikolatayla öğrencilerini karşıladığını belirtti.

Konak Salih İşgören İlköğretim Okulu;nun 1/E sınıfında eğitime başlayan 66 aylık Sudenaz Döner, okula başladığı için çok mutlu olduğunu, okulda en çok öğretmenini ve arkadaşlarını sevdiğini söyledi.

Sudenaz;ın babası Ahmet Döner ise yeni düzenleme gereği çocuklarını okula gönderdiğini belirterek, ;;Çocuğum geri kalsın istemedim. Daha çok erken, ama Allah öğretmenlerin yardımcısı olsun;; dedi.

Melisa Şen de okula başladığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, ;;Masalar olmasa ev olurdu burası. Burada oyun da oynamak istiyorum, ders de yapmak istiyorum. Okula gelip doktor olmak istiyorum;; dedi.
Melisa Şen;in annesi Kadife Şen ise kızının 6 yaşında okula başladığını, okulun ilk günü anne olarak kızından daha heyecanlı olduğunu aktardı.

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BARDAKCI
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise İzmir;de kayıtlara göre 60-66 ay arası öğrenci sayısının 27 bin 897 olduğunu, bu yaş aralığında isteğe bağlı olarak 2 bin 354 öğrencinin uyum programına başladığını kaydetti.

Düzenleme gereği 66 ay sonrası okula gitmesi zorunlu öğrenci sayısının 65 bin 837 olduğunu açıklayan Bardakcı, bu öğrencilerden bin 327;sinin rapor alarak ana sınıfına başladığını ifade etti.
Bardakcı, ;;1. sınıfların eğitim programı hafifletildi. Şarkı, türkü, oyun ve sporla okula alışma süreci yaşayacaklar. Şu ana kadar bize ulaşan bir sorun yok, her şey gayet yolunda gidiyor. Çocuklarımız okula alışacaklar ve okulun da çok zevkli, neşeli bir yer olduğunu fark edecekler;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER