banner249

Mezarlıklar ziyarete hazır

30 Mart yerel seçimlerin ardından kent genelindeki tüm mezarlıkları bünyesine alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi il genelindeki toplam bin 30 mezarlığın temizlik işlerini tamamladı. Büyükşehir olmadan önce kent merkezi ile sınırlı kalan ücretsiz defin hizmetleri ise Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 94 kişilik ekiple artık en ücra köy ve mahalleye kadar veriliyor.

Mezarlıklar ziyarete hazır
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi, özellikle Ramazan Bayramı öncesi Denizli merkez, ilçeler ve mahallelerde bulunan tüm mezarlıkların bakım ve onarımına yoğunluk verirken, temizlik çalışmalarını tamamladı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından büyükşehir statüsü kazanan Denizli'de toplam bin 30 mezarlık Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçerken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri vatandaşların bayramda mezarlık ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri için temizlik çalışmalarını bitirdi. Kent genelindeki bin 30 mezarlığın temizlik çalışmasını tamamlayan ekipler, acil bakım ve onarım yapılması gereken mezarlıkları da belirleyerek çalışmalarına başladı. Mezarlıklardaki acil olarak yapılması gereken duvar, tel örgü çekilmesi gibi aksaklıkların yıl sonuna kadar tamamlanacağı ifade edilirken, rutin onarım çalışmalarının bir sonraki yıl da süreceği kaydedildi.


 94 personel 46 araç ile 24 saat hizmette 
Mezarlıklardaki çalışmaları hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri daha önce olduğu gibi ücretsiz defin hizmetlerinin de aksamadan sürmesi için tüm önlemleri aldı. Vatandaşların en acılı olduğu anlarda, kentin en ücra köşesine kadar defin hizmetlerini ücretsiz olarak sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi bunun için 94 kişilik bir ekip kurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu ücretsiz defin hizmetleri, 94 kişi ve 46 araç ile 24 saat Denizlililerin imkanına sunulurken, vatandaşların bunun için sadece 188 telefon hattına bilgi vermeleri gerektiği kaydedildi. Ekiplerin 188 telefon hattından gelen bilgiyi alır almaz gerekli tüm hazırlıkları yapacağı ifade edilirken, kefenden mezar yerine kadar tüm hizmetlerin ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi. Mezarlık ve defin hizmetleri konusunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve çok hassas davranılması için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın özel olarak talimat verdiği kaydedildi. 

"Vatandaşımızın en acı gününde yanında olacağız" 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm ilçelerde büyükşehir birimlerinin yapılandırma çalışmalarının tamamlandığını vurgulayarak, gerek itfaiye, gerek DESKİ ve gerekse mezarlık hizmetlerinin sorunsuz verildiğini söyledi. Büyükşehir olmadan aylar önce yaptıkları ilçe ziyaretlerini hatırlatan Başkan Zolan, özellikle ilçelerde ilgili birimlerin kurulma aşamasında ziyaretlerin büyük avantaj sağladığını belirtti. Yaptıkları her projeyi, attıkları her adımı planlayarak ilerlediklerini ifade eden Başkan Zolan, "Ekiplerimiz özellikle bayram öncesi vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretinde bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Sadece şehir merkezinde değil tüm ilçelerimizdeki mezarlıklar, geçmişimize ve sevdiklerimize yakışan bir yer haline geliyor. 

Vatandaşlarımızın bu manevi atmosferde olumsuzluk yaşamaması için gerçekten olağanüstü gayret sarf ediyoruz” dedi. Daha önce sadece kent merkezinde yapılan ücretsiz defin hizmetleri büyükşehirle birlikte çok daha geniş bir kadroyla Denizli'nin en ücra köşesine kadar ulaştığını ifade eden Başkan Zolan, "Vatandaşlarımızın en acı günlerinde yanlarında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER