banner249

Memur hatası iddiası grev başlattı

İzmir’de, denetimli serbestlik yasasından yararlanan ancak görevli memur hatası olduğu öne sürülerek kapalı ceza infaz kurumuna geri gönderilen hükümlü Yüksel Türkel açlık grevine başladı.

Memur hatası iddiası grev başlattı
banner240

Olayda görev ihlali olduğunu iddia eden Türkel’in eşi Tuğçe Türkel de eşine destek vermek ve seslerini duyurabilmek için cezaevi önünde açlık grevine başladı. 


İzmir’de karıştığı kavga sonucu mahkemeye çıkarılan ve 1 yıllık hapis cezası alan hükümlü Yüksel Türkel denetimli serbestlik yasasından yararlandı. Ancak iddiaya göre, bir memurun görev ihlali gerekçesiyle yasadan yararlanma hakkını yitiren Türkel, Şakran Kapalı Cezaevi’ne geri gönderildi. Hukuki yollara başvuran ancak bir sonuç alamayan Türkel, demir parmaklıklar arkasında açlık grevine başladı. Türkel’in eşi Tuğçe Türkel de söz konusu olaydan dolayı mağdur olduklarını belirterek eşine destek olmak ve seslerini duyurmak amacıyla Karşıyaka Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında açlık grevi başlatacağını duyurdu. 

Genç kadın, cezaevi önüne gidip bir süre pankart açtıktan sonra ölüm orucuna başlayacaklarını belirterek şunları söyledi: "Çünkü eşimin haksızlığa uğradığı nedeniyle açlık grevine başladı. Dilekçesini sunmuştur. Kendisi de bu girişimimizden haberdar. Adı geçen görevli memur benimle görüşmek bile istemedi. Eşim de bu girişimimi destekliyor. Bu da girişimimiz de sesimizi duyurana kadar devam edecektir”. 


"ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ" 
Müvekkilinin haksızlığa uğradığını aktaran Avukat İpek Cengih de mağduriyetin yaşandığı süreci özetleyerek hukuki yolları zorlayacaklarını söyledi. Gerekirse Anayasa Mahkemesi’nin kapısını çalacaklarını açıklayan Avukat Cengih, şöyle konuştu: "Müvekkilim üç gün içerisinde denetimli serbestlik bürosuna gitmesi gerektiği ona bildirilmiştir kendisi üç gün içerisinde gitmiştir ancak orada bir memurun yönlendirmesi sonucunda iki hafta sonra gelmesi gerektiği bildirilmiştir. Bu kez kendisi 8 gün içerisinde tekrar gitmiştir ancak bu sefer kapalı cezaevine iadesine karar verildiği belirtilmiştir. 

Dolayısı ile burada sadece bir memurun hatası yüzünden ilgili yasadan yararlanamamıştır. Hukuki süreçlerin hepsi izlendi ancak müvekkilim kendisi itirazda bulundu ve red kararı verilmiştir. Kesin hüküm verildiği için biz ne yaparsak yapalım karar verilmesine yer olmadığı karar verildi. Gereken yapılmamıştır adil bir sonuca varılmamıştır. Gerekirse Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Müvekkilim ölüm orucuna başlamaktadır. Eşi ve akrabaları da destek vermek amacıyla açlık grevine başlıyorlar.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER