banner249

Melek gibi muhtar!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde muhtar tarla kiraladı ve ihtiyacı olan mahalle sakinlerine un dağıttı. Tavşanlı Ada mahallesi muhtarı Halil Oral ve azaları yeni bir projeye daha imza attı.

Melek gibi muhtar!
banner240

Muhtar Halil Oral, Mahallede yaşayan bazı ailelere destek için tarla kiraladı, buğday ekti, üretti ve elde edilen unu paketleyerek dağıttı. Çiftçilikle de uğraşan Oral, Tavşanlı’da 7 dönüm tarla kiraladı. Orada yetiştirdiği buğdaydan, elde ettikleri unu, 60 aileye dağıttı. 


Kültürümüzün, değerlerini bugüne ve geleceğe taşımayı da bir görev saydığını belirten muhtar Oral, “Bizim mayamızda, dayanışma ve yardımlaşma var. Komşu hakkını akraba hakkına eş tutan bir kültürümüz var. Biz de, mahallenin görevlendirdiği, seçtiği bir kişi olarak, bu aldığımız değerleri yaymak, yaşatmak ve geleceğe taşımayı görev sayıyoruz. 

Bu anlamda kendi imkanlarımızla, bu minik sosyal dokunuş projesini gerçekleştirdik. Asıl hedefimiz tarladan elde ettiğimiz ürünü tarhana yaparak satmak idi. Daha sonrasında ise isteyene kömür, yiyecek ve giyecek yardımı yapmaktı. Ancak bu yıl elde ettiğimiz ürün tam randımanlı olmadı. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamayı geliştirerek farklı boyutlara getirmeyi, daha iyiyi ve güzeli ortaya çıkarmayı düşünüyoruz“ dedi. Elde edilen unlar Ada mahallesi muhtarlığında ailelere teslim edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER