banner249

Meclis, Semt Hastanesi için olağanüstü toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "222 Dev Proje" arasında söz verdiği Semt Hastanesi Projesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile olağanüstü toplandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Semt hastanesinin projesini bir an önce tamamlayarak temelini atmayı planlıyoruz" dedi.

Meclis, Semt Hastanesi için olağanüstü toplandı
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın "222 Dev Proje" arasında söz verdiği, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi bölgelere hitap etmesi planlanan Semt Hastanesi Projesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Semt Hastanesi ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a Sağlık Bakanlığı ve Pamukkale Belediyesi ile protokol imzalamak üzere yetki vermeyi içeren tek gündem maddesini görüştü. Meclise başkanlık eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, büyükşehir olduktan sonra ilk olağanüstü meclis toplantısında hayırlı bir iş yapmanın ayrı bir güzellik olduğunu kaydetti. Olumsuzluklar üzerine toplanmak yerine insanların ihtiyacını karşılamak üzere olağanüstü toplanmanın güzel olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Toplantı çağrımıza karşılık verip katıldığınız için teşekkür ediyorum. inşallah bugün alacağımız karar güzelliklere vesile olacak" dedi.


"İhtiyacı ortak karşılayalım"

Söz konusu sağlık yatırımının bir an önce sağlanması anlamında olağanüstü toplanma çağrısında bulunduklarını ifade eden Başkan Zolan, "Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sevindik, Sümer, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent gibi bölgelerinin ihtiyacı olan semt hastanesi ile ilgili talebi karşılamak için toplandık. Bölgedeki insanlarımız sağlıkla ilgili ihtiyaç duyduğunda Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi veya Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne gitmekteydi. Hem maddi olarak hem de hastalık ve yaşlılık sebebiyle insanlarımız ulaşımda zorluklar yaşıyordu" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir olmadan önce bölgede bir arsa arayışına girdik. Yoğun bir çalışma sonucunda 2747 metrekare bir alan tespit edip mal sahipleri ile görüşerek bir yıl önce gayri menkulü satın almıştık. Bunun sonrasında birlikte yürüyeceğimiz ortak paydaş gerekiyordu. Bu noktada Sağlık Bakanlığı ve Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Bey'le de görüşmeler yaptık. Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi'nin ortak bir eseri olsun, bu ihtiyacı ortak karşılayalım diye fikir birliğine vardık .Arsayı Büyükşehir Belediyesi verecek, binayı Pamukkale Belediyesi yapacak, işletmesi ve cihaz donatımı da Sağlık Bakanlığı üstlenecek." 

"Bir an önce temelini atmayı planlıyoruz"

Burada üçlü bir protokolün söz konusu olacağını işaret eden Başkan Zolan, "Semt hastanesinin bir an önce projesini tamamlayarak temelini atmayı planlıyoruz. Bu noktada zaman kaybetmeyelim düşüncesi ile Mart ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısını bekleyemedik. Bir an önce Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalamamız gerekiyordu. Sağolsun Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Bey, milletvekillerimizle beraber Sağlık Bakanlığımızı ziyaret ettik. Semt hastanesinin Devlet Hastanesi'ne bağlı bir şekilde hizmet vermesi yönünde bir fikir birliğine varıldı" dedi. Konuşmanın ardından gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 10 dakika verilen aranın ardından yapılan oylamada gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin alınan kararın hayırlı olmasını dileyerek, "Konu sağlık olunca sözün bittiği noktadır. Birlikte yapacak bir eserimiz olacak. Halkımızın yürüme mesafesinde, sağlık anlamında bölgeyi ciddi şekilde rahatlatacağını düşünüyorum. Denizli Devlet Hastanesi'nin de yükünü ciddi şekilde alacağını düşünüyorum. İnşallah hayırlı olacaktır" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER