banner249

Maaş hakkı olduğunu Facebook sayesinde öğrendi

ABD'nin New York kentinde yaşayan Kıbrıs gazisi Osman Çiçek (59), maaş hakkı olduğunu tam 40 yıl sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta görüştüğü arkadaşlarından öğrendi.

Maaş hakkı olduğunu Facebook sayesinde öğrendi
banner240

40 yıllık toplu maaş alma hakkı olacağını öğrenen gazi, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu'na vekalet vererek, toplu para ve emekliliğini kazanmak için harekete geçti. 


"FACEBOOK'TA KONUŞURKEN ÖĞRENDİK"
Kendisinin de böyle ilginç bir olay karşısında uzun süre şaşkınlık geçirdiğini belirten Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, başından geçen olayı şöyle anlattı: "Bilindiği üzere günümüzün son teknolojisi olan bilgisayar ve internet ile birlikte bugün bizler gibi herkes kendi aralarında sanki yanındaymış gibi görüşebiliyorlar.

Bu anlamda tesadüf olarak Kıbrıs gazisi olan ve Amerika'nın New York kentinde yaşayan bir Türk vatandaşımız ile Facebook'ta görüşürken, kendisinin gazi olduğunu ifade etti. Ben de maaş ne kadar alıyorsun? şeklinde sorduğumda, bana 'abi ne maaşı ben bugüne kadar gazi maaşı hiç almadım' dedi. 
Ben de 1974 yılından başlayan maaş alma hakkının olduğunu ve bunu da SGK'ya başvurmasıyla alabilme hakkının olduğunu duyunca adeta çocuklar gibi sevindi." 

ABD'DEN VEKALET GÖNDERDİ
Aktaşoğlu, ABD'de yaşayan Çiçek'ten vekalet gelir gelmez harekete geçtiğini belirterek, "Yaklaşık 40 yıldan bu yana maaş almamış. Bunu toplu alacak. Bu da tahminen yaklaşık 200 bin lira yapıyor. İşlemleri bitme noktasına geldi" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER