banner249

Kurban pazarına sıkı denetim

Yaklaşan kurban bayramı öncesinde kurbanlık alım satım yerlerinde bulunan tartı aletleri ile halka açık satış yerlerinde bulunan tartı aletlerinin doğru tartım yapıp yapmadıklarının tespiti için, Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Grup Merkez Ölçü Ayar Memuru ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri Eskihisar’da bulunan canlı hayvan pazarında denetimlere başladı.

Kurban pazarına sıkı denetim
banner240

Merkezefendi Belediyesi olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban pazarında bulunan, kurban alışverişlerinde kullanılan tartı aletleri Merkezefendi Belediyesi grup merkez ölçü ayar memuru ve zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Denetimlerle vatandaşların kurban alışverişlerinde mağduriyet yaşamaması amaçlanıyor. 


Canlı hayvan pazarında gerçekleştirilen denetimler sonrasında basküllerin doğru tarttığı tespit edildi. Merkezefendi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Merkezefendi Belediyesi Grup Merkezi Ölçü Ayar Memuru tarafında yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını belirten Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Hayvan pazarında vatandaşlarımızın kurbanlıklarını alırken mağdur olmamaları için, özellikle çevre temizliğine dikkat ediliyor. Ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanların tartımına uygun özel platformda yerleştirilmiş kafesli hayvan basküllerinin denetimini gerçekleştiren Ölçü Ayar Memurumuz ile her türlü güvenlik önlemlerini sağlayan zabıta ekiplerimiz tarafından sağlanıyor. 

Alınan tedbirler sayesinde daha temiz, ferah ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile alacağı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların canlı ağırlıklarını bilerek alım yapma imkânı sağlanarak, kurbanlık alışverişlerini kolaylaştırmış oluyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Denetimlerimiz bayram sonuna kadar devam edecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER