banner249

Başarılı sağlıkçılara ödül!

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği 2. Başarı Ve Teşvik Ödülleri töreni yapıldı.

Başarılı sağlıkçılara ödül!
banner240

Törene, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Merkezefendi İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Birliğe bağlı Hastanelerin idarecileri, başarı ve teşvik ödülleri yarışmasında görev alan personel katıldı. 


“EMEĞİ GEÇEN TÜM EKİPLERİMİZE TEŞEKKÜRLER”
Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, bu yıl ikincisi düzenlenen Başarı ve Teşvik Ödüllerinin, Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı kurumlarda ki (kamu hastaneleri ve Denizli ADSM) ekiplerin gerçekleştirdikleri projelere verildiğini belirtti. 

Ödül alan bu projelerin aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ödüllere aday olmasını hedeflediklerini dile getiren Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar şöyle konuştu: “Yürüttüğümüz hizmet her şeyin başı dediğimiz sağlık hizmetidir. Ki bu sağlık hizmeti; insanın ana rahmine düşmesinden mezara kadar sorumlu olduğumuz, her kesimden insanın geldiği, herkesin 7 gün 24 saat her an ihtiyaç duyabileceği acil ve ertelenemez, sunumu zor olan ve çalışanların fedakarca sunmak zorunda olduğu bir hizmet sektörüdür. 

Bugüne dek Sağlıkta dönüşümle çok önemli aşamalar kaydedildi. Bunları burada saymakla bitiremem ama 2002 de yılda hekime muayene olan insan sayısı nüfusun 2,5 katı iken bu gün ise 9 katına ulaşmış olması, vatandaşın sağlık hizmetine ulaşmasındaki kolaylığı ve vatandaşın sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyetin %30’lardan %80’lere gelmesi geldiğimiz noktayı açıkça göstermektedir. Sağlıkta dönüşümün son aşamalarından olan Kamu Hastaneleri Birliklerinin kuruluşunun ana temeli vatandaş odaklı hizmet anlayışı yanında kamu hastanelerin etkin, dinamik, ve verimli olarak yönetilmesidir. 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak yaklaşık 5 bin çalışanımızla; Birliğimize bağlı 12 sağlık tesisinde her gün yaklaşık 3 bini acil olmak üzere toplam 13.000 kişiye ayaktan poliklinik hizmeti sunmaktayız. Denizli’de kamu hastanelerine olan hasta talebi oldukça fazladır, çevre il ve ilçelerden gelen hastalarla birlikte bu sayı giderek artmakla birlikte Denizli’nin sağlık merkezi haline geldiğinin de bir göstergesidir. 

Bu dinamik yapı içinde hizmet sunarken şu anda %95 olan hasta memnuniyetini arttırmayı hedeflediğimiz gibi %85 olan çalışan memnuniyetini de arttırmak ana hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef doğrultusunda; Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak bu yıl 2.sini gerçekleştirdiğimiz Başarı ve Teşvik Ödülleri yarışmasını düzenlemekte ki amacımız; Birliğimizde örnek, başarılı, yenilikçi çalışmaları desteklemek, çalışanların katılımı ve motivasyonunu sağlamak ve böylelikle sağlık hizmetlerinde kaliteyi, verimliliği artırmak, hasta ve çalışan memnuniyetini üst düzeye taşımak, ilimizde uygulanabilen projelere ve yeniliklere öncülük etmektir. 

Yürütülen projeler şimdi burada Sağlık tesislerimizi temsil ettiği gibi, Türkiye genelinde Birliğimizi temsil etmektedir. Mesela geçtiğimiz günlerde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından düzenlenen Hemşirelikte Yenilikçi Yaklaşımlar proje yarışmasında Genel Sekreterliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanesi çalışanlarının yapmış olduğu proje Türkiye geneli ilk 20’ye girerek ödül almış ve göğsümüzü kabartmıştır. Burada bu vesileyle emeği geçen çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 

Bu ailenin içinde yer alan her bir çalışanımız kuşkusuz bu aileye bir değer katmak için çalışmaktadır. Bugün burada yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmaları ve emekleri hep birlikte göreceğiz ve ödüllendireceğiz. Şüphesiz ki bütün projelerin değerli ve ödül almayı hak ettiğine inanıyoruz fakat değerlendirme ve sıralama da bu projenin bir parçasıdır. Her ekip ödül alamayabilir ama hepsinde bir emeğin olduğunu, yeni bir şey düşünme ve gayretin olduğunu biliyoruz. 

Öncelikle Proje üreterek katılan ekiplere, tüm sağlık tesisi yönetim ekiplerine, projelerin değerlendirilmesinde görev alan tüm değerlendirici ekibine ve projelerin yürütülmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Başarı Ve Teşvik Ödülleri’inde görev alan personele ve yarışmaya katılan 28 ekip üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Daha sonra 28 projeden 12 tanesi “finalist” olma başarısını gösteren 12 ekibin üyelerine ödülleri verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER