banner249

Mahalle karantinaya alındı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşlı bir kadını tırmalayan kedinin kuduz olduğunun anlaşılmaıs üzerine mahalle karantinaya alındı.

Mahalle karantinaya alındı
banner240

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşlı bir kadını tırmalayan kedinin 4 gün sonra ölmesi üzerine yapılan inceleme kedinin kuduz olduğu ortaya çıktı. Çavuşlar Mahallesinde karantina uygulamasına başlanacağı bildirildi. 


Sarıgöl’ün Çavuşlar Mahallesi’nde bir yaşlı kadını kendi kedisinin tırmalamasından 4 gün sonra ölen kedi Bornova’daki hayvan hastalıkları araştırma laboratuvarına gönderildi. Kedinin kuduz olduğu yönünde bilginin gelmesi üzerine Çavuşlar Mahallesi’nde Sarıgöl Toplum Sağlığı Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldığını belirten Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, “Çavuşlar Mahallemizde, bundan bir süre önce, mahalle sakinlerinden yaşlı bir nineye, evlerinde beslediği kedisine yemek verdiği sırada elinden tırmalamasından dört gün sonra, kedi kendiliğinden ölmesi kuşku uyandırdı. Kedinin ölüsü İzmir’e gönderildi. Kuduz olduğu belirtilmesinden sonra İlçe Toplum Sağlığı Başkanlığı ekiplerince mahalleye gidilerek, yaşlı ninenin aşısı ve serumu anında verildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı veterinerlik bölümü de köyde çalışma başlattı. Köyde karantina uygulamasına başlanacak” dedi. 

Kaymakam Kılıç, vatandaşları uyararak, “Kedi ve köpek ısırmalarında tırmalamalarında ihmal etmeyin mutlaka en yakın sağlık kurumuna müracaat edin” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER