banner249

Kore gazilerine madalyaları 62 yıl sonra verildi

kore savaşı'nda gazi olan mehmet karakaya ile vefat eden gaziler nasuh gökbudak ve hasan kaya'nın eşlerine, güney kore hükümeti tarafından gönderilen madalyaları törenle teslim edildi.

Kore gazilerine madalyaları 62 yıl sonra verildi
banner240
Nazilli Alzheimer Gündüz Bakım Merkezi;nde düzenlenen madalya törenine, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile gaziler ve yakınları katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, törende yaptığı konuşmada, gazilerin, Türk milletinin gözbebeği olduğunu ifade ederek, ;;Gazilerimiz bu topraklar uğruna savaşarak bu mertebeye eriştiler. Şehitlerimiz de öyle. Bu topraklar uğruna şehitlik mertebesine eriştiler. Bizler şehitlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Gazilerimizi ve ailelerini hiçbir zaman ihmal etmiyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz;; dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ise 62 yıl önce Türk Mehmetçiği;nin, Kore;ye parmakları kınalı olarak gönderildiğini hatırlattı. Bu savaşta çok şehit verildiğini, gidenlerin birçoğunun da gazi olarak Türkiye;ye döndüğünü dile getiren Karataş, dernek genel merkezinin yaptığı görüşmeler sonucunda Güney Kore Hükümeti;nin Kore gazilerine madalya verilmesini kararlaştırdığını ve dernek olarak bu madalya ile gazilik beratlarını sağ olanların kendilerine, vefat edenlerin ise ailelerine teslim ettiklerini kaydetti.
Törende konuşmaların ardından 81 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Karakaya ile vefat etmiş olan gaziler Nasuh Gökbudak;ın eşi Ayşe Gökbudak ve Hasan Kaya;nın eşi Meryem Kaya;ya madalya ve beratları Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından takdim edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER