banner249

Aday memurların hazırlık eğitimleri başladı

denizli il Özel idaresi bünyesine 2011/1 kpss yerleştirmeleri ile yeni atanan ve geçen aylarda adaylık eğitimi sürecinin ilk aşaması olan temel eğitimi başarıyla tamamlayan 8 aday memur için, ikinci aşama olan hazırlayıcı eğitim programı başlatıldı.

Aday memurların hazırlık eğitimleri başladı
banner240
İl Genel Meclisi Toplantı Salonu;nda gerçekleştirilen eğitimin ilk dersinde İç Denetçi Tamer Kavakoğlu tarafından, İl Özel İdaresi;nin tarihçesi, teşkilat yapısı ve çalışma esasları konularında bilgiler verildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, kurum bünyesine yeni atanan 8 aday memura verilecek olan eğitimin bir ay süreceğini ve 112 saatlik eğitimi kapsadığını belirtti.

Oklu, "Eğitim programında memurlara, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Eğitim ve Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Pamukkale ve Örenyerleri İşletme Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, İç Denetçiler Çalışma Esasları, Görevleri, Görev Tanımları ile 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, Kamu İhale Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, İl Özel İdaresinin diğer kurumlar ile ilişkileri ve Aday Memurların Kadro ve Görevi ile İlgili Hususlar konularında ilgili birim müdürlerimiz, hukuk müşavirimiz ve iç denetçilerimiz tarafından eğitim veriliyor. Eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan aday memurlar staj eğitim programlarına alınacaklar" dedi.

Bütün devlet kurumlarında olması gerektiği gibi, İl Özel İdaresi olarak en büyük değerlerinin mevcut insan kaynağı olduğunu belirten Oklu, "Kamu hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli olarak sağlanması şüphesiz insan kaynağının niteliğiyle doğrudan ilgilidir. Bu nedenle, kamu görevlerinde istihdam edilecek personelin, bu hizmetlerin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanarak hizmetlerin zaman ve kaynak israfına meydan vermeden, en verimli şekilde yerine getirilmesini sağlayacak şekilde yetiştirilmeleri gerekir. Bu doğrultuda düzenlenen eğitimlerin amacı, kanunları, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacak, güler yüzlü, bilgili ve disiplinli memurlar yetiştirmek" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER