banner249

Kocaoğlu’ndan Türközen’e ziyaret

izmir belediye başkanı aziz kocaoğlu, ayvalık belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve bugün savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan ayvalık belediye başkanı hasan bülent türközen'i ziyaret etti.

Kocaoğlu’ndan Türközen’e ziyaret
banner240
Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile gerçekleştirdiği ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Kocaoğlu, dün akşam belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını ve bugün için ilçeye gelme kararı verdiklerini belirterek, ;;Sabah da bu sevinçli haberi aldık. Böylece, geçmiş olsun demeye gelmiş olduk;; dedi.

Türkiye;de muhalif belediyelere karşı çete suçlamasıyla operasyonlar yapıldığını ileri süren Türközen, şunları kaydetti, ;;Bunun da ceremesini vatandaşlarımızla hep beraber çekiyoruz. Hasan başkanımızın bırakılması bizi sevindirdi. Ama doğrusu hiç tutuklanmamasıydı. Karakola götürülmemesi gerekiyordu. Bütün Ege;de bu tür problemler yaşanıyor. Bu, her muhalefet partiliye yapılıyor. Bunun bir an evvel engellenmesi, halkın seçtiği belediye başkanlarının görevini yapması gerekiyor. Zaten Sayıştay;ın denetçisine, mülkiye müfettişine her türlü denetime açığız. Ama halk tarafından seçilen bir belediye başkanının halkın önderinin ve şehri eminin tutuklanması, karakola götürülmesi bütün vatandaşlarımızı, Türkiye;nin her tarafından vatandaşlarımızı yaralıyor. Bir önce bunun önüne geçilmesi, yasal düzenlemeyse yasal düzenleme yapılmaması ve bu işkenceden, bu zulümden tüm belediye başkanlarımızın kurtulması gerekir.;;

Bu operasyonun siyasi olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kocaoğlu, ;;İktidar belediye başkanlarına hiçbir şey yapılmazken burada bütün muhalif partilerin, bakın şu anda Doğru Yol Partisi;nden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Edremit Belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili ve şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi;nden bu örneği aldığınız zaman siyasi olup olmadığını toplum karar verecek;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER