banner249

Özer, “Türkiye;nin ve milli şirketlerimizin itibarı arttı”

denizli ticaret odası başkanı necdet Özer, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu fitch'in türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesiyle ilgili, ''not artırımı, türkiye'nin ve milli şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki itibarını artırmıştır'' dedi.

Özer, “Türkiye;nin ve milli şirketlerimizin itibarı arttı”
banner240
Özer, yaptığı yazılı açıklamada, not artırımıyla birlikte kurumsal yatırımcıların Türkiye sermaye piyasalarında yatırım yapmaya başlayacaklarını belirtti.

Dışarıdan gelecek sermaye girişinin iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Özer, şunları kaydetti, ;;Türk Lirası aşırı değer kazanırsa tekrar ;ithalatın artması, cari açık ve istihdam düşmesi; kısır döngüsüne girilecektir. Türk Lirası aşırı değer kaybederse yabancı yatırımcılar yerli varlıkları ucuza kapatacaklardır. Bu konuda Merkez Bankası;nın sağduyusuna ve önceki başarılarına güveniyoruz.

Bu kararın piyasalara istikrar, daha düşük faiz oranı, doğrudan yabancı sermaye yatırımları artışı sağlayacağını düşünüyorum. Düşük faizin, faiz dışı fazlayı artırarak mali disiplinimizi daha da pekiştirmesini bekliyorum. Not artırımı, Türkiye;nin ve milli şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki itibarını artırmıştır.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER