banner249

Bakan Şimşek, “Türkiye daha iyi bir notu hak ediyor”

maliye bakanı mehmet Åžimşek, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği denizli’de türkiye’nin genel olarak makro ekonomik dengelerine bakıldığında daha iyi bir notu hak ettiğini savundu.

Bakan Şimşek, “Türkiye daha iyi bir notu hak ediyor”
banner240
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde Türkiye’nin kredi notunu yükselten derecelendirme kuruluşu Fitch’in attığı adımı takdirle karşıladıklarını belirterek, “Türkiye daha iyi bir notu hak ediyor” dedi.

TBMM’de süren Büyükşehir Yasası ile ilgili tartışmaları değerlendiren Bakan Şimşek, “Şu an Meclis;te müzakere edilen bir tasarı. Şu aşamada benim söyleyeceğim bir şey yok. Çünkü tasarı ile ilgili müzakereler komisyonda yapıldı. Genel kurulda müzakereler devam ediyor. Ben, bahsettiğiniz gelişmelere vakıf değilim. Dün gece Ankara’dan geç saatlerde yola çıkarak Denizli’ye geldim. Detaylarına vakıf değilim” diye konuştu.

Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesi ile ilgili soruyu da cevaplandıran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları söyledi: “Biz kendi kendimize not verecek noktada değiliz. Ama şu da bir gerçek ki, Türkiye’deki siyasi istikrara bakarsak, bütçe ve kamu borçlarındaki dinamiklere bakarsak, gelişmeye bakarsak, Türkiye’nin büyüme potansiyeli ve büyüme performansına bakarsanız, Türkiye’nin genel olarak makro ekonomik dengelerine bakarsanız, Türkiye belki daha iyi bir notu hak ediyor. Burada önemli olan şey şu; reyting kuruluşları hep geriden takip etti. Ama finans piyasaları Türkiye’yi daha yukarıda fiyatlandırdı. Yani finans piyasalarına bakarsanız, örneğin başka ülkelerin faiz oranlarına bakarsanız, risk göstergelerine bakarsanız, Türkiye’nin daha iyi fiyatlandığını göreceksiniz. Önemli olan ülkemizin tabii ki, batı ile ve batı ülkeleri ile arayı hızlı bir şekilde kapatması. Tabii ki başarımızın takdir edilmesi, tescil edilmesi önemli. Tabii ki onun özel sektör ve kamuya da olumlu yansımaları var.”

HAZİNENİN BORÇLANMA FAİZLERİ YÜZDE 7’NİN ALTINA İNDİ
Hazine;nin borçlanma faizleri yüzde 7’nin altına indiğini belirten Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben eminim ki, bu not artışları ile birlikte önümüzdeki dönemde tabii ki bunun devamı ile birlikte özel sektörün uzun vadeli düşük maliyetli kaynakları erişimi daha mümkün hale gelecek. Biz bütün bunları olumlu olarak görüyoruz. Sayın Başbakanımıza da bu anlamda katılıyorum. Yani finans piyasaları, Türkiye’nin notunu daha yüksek seviyede zaten belirlemiş durumda. Reyting kuruluşları biraz daha geriden geliyor ama biz yine de Fitch’in attığı adımı takdirle karşılıyoruz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan bahtsız bedevi ve kutup ayısı tartışmaları sorusu ile ilgili düşüncelerini söyleyen Bakan Şimşek, şunları söyledi: “Biz her zaman hakikaten karşılıklı saygı içerisinde ülkemizin sorunlarını çözme çabası içerisinde olduk. Buna da devam etmemiz lazım.”
Bakan Şimşek daha sonra Denizli Belediyesi ve AK Parti Denizli İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER