banner249

;İzmir’de 1. İstihdam Zirvesi;

Çalışma ve sosyal güvenlik bakan yardımcısı halil etyemez, iş yaşamında sorunları çözme konusunda irade ortaya koymanın hükümetin öncelikli konuları arasında yer aldığını söyledi.

;İzmir’de 1. İstihdam Zirvesi;
banner240
Kültürpark Fuar Alanı;nda düzenlenen İzmir 1. İstihdam Zirvesi;nin açılış törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Üniversiteleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güven, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, resmi kurum ve meslek odası temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Etyemez, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sendikalar ve iş dünyasının yararlanacağı düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Çalışma ve sosyal güvenlik konusundaki yasaların ortak kararlarla hazırlandığını dile getiren Etyemez, şöyle konuştu, ;;Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu da onaylandı. Bu kanunun da sendikalara ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sorunlarımız var, ama iş yaşamında sorunları çözme konusunda irade ortaya koymak hükümetimizin önceliğidir. İnşallah alt işverenlik sorununu çözüp halkımızın hizmetine sunacağız. Bizim hedefimiz, paydaşlarımızın da çalışmalarımıza katılması ve çaba göstermesidir. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri de katılımcılıktır.;;
Hükümetin ekonomi alanındaki çalışmalarıyla işsizliğin azaldığını ve yüzde 8;e gerilediğini dile getiren Etyemez, gelişmiş birçok ülkenin işsizlik konusunda ciddi krizler yaşadığına dikkati çekti.

;;TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILMALI;;
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise belediye ve bağlı şirketlerinde 20 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi. Çalışma hayatında 1980 yılından sonra ;;taşeron;; sistemin icat edildiğini ve bu sistemde ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kocaoğlu, taşeron sistemin kaldırılması gerektiğini savundu.

İzmir Üniversiteleri Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden ise sanayicinin eleman, işsisizin de yeteneklerine uygun iş bulmakta zorluk çektiğine dikkati çekerek, Türkiye;de istihdamda asıl sorunun ;;ara eleman;; yetersizliği olduğunu söyledi.

Meslek liselerine daha büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Güden, ;;Eğitimini iş hayatında kullanabilen bireyler yetiştirmek için milli eğitim ve yüksek öğretimi birleştirerek sanayi ile kaynaştırmak gerekiyor;; dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da sanayicinin aradığı elemanı bulmakta zorlandığını, eğitim sisteminin ;;sınıf geçme;; odaklı değil, ;;teorik ve pratik eğitim alma;; odaklı olması gerektiğini kaydetti. Törende, açılış konuşmalarının ardından en çok istihdam sağlayan işletmelere plaket verildi.

;;Nitelikli Çalışan, Yenilikçi İşletme, Gelişen İzmir için;; sloganıyla düzenlenen ve iş arayanlar, işini değiştirmek isteyenler ile meslek lisesi ve üniversite öğrencilerini işletmelerle buluşturmayı amaçlayan İzmir 1. İstihdam Zirvesi, yarın sona erecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER