banner249

Kızılcabölük sallandı

12-13-14 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen Geleneksel 21. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali Kızılcabölük'ü salladı.

Kızılcabölük sallandı
banner240

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Av. Ferhat Kuvvetoğlu'nun Atatürk ve Kızılcabölük Şehitler anıtına çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile festival açılış programı başladı. Ardından protokol üyeleri hep birlikte müze ziyareti gerçekleştirip ve Kızılcabölük Kültür Evi'nin açılışını yaptı. 


Festivalde cuma akşamı Hakan Eyiden, cumartesi D'la Turca ve Sabahattin Gülümser, pazar akşamı da ünlü sanatçı Hasan Yılmaz birbirinden güzel şarkılarla üç gün boyunca Kızılcabölüklüler'e unutulmaz anlar yaşattılar. Gece geç saatlere kadar süren konserlere ilçelerden ve Denizli merkezden de katılımların olmasıyla binlerce vatandaş geldi. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan keşkek hayrı için 41 kazan keşkek yapıldı. 

Akşam vakitlerinde "En Güzel El Dokuması Yarışı" ve "Ege'nin ışığı kızılcabölük defilesi" yapıldı. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol yaptığı konuşmada, "21. Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali'ni gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Festival davetimizi kabul ederek her yıl olduğu gibi bu yıl da bizleri onurlandıran konuklarımızı, en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kızılcabölük bir kültür ve sanat bölgesidir. 

Denizli'nin ve Tavas'ın dünyaya açılan kapısıdır. bu sebeple buraya sadece bir sene içerisinde çok ciddi yatırımlar yaptık. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan'ın da emek ve gayretleri ile buraya 3. ve 2. lig standartlarına uygun tribün, soyunma odaları ve çimlendirme yapıyoruz. 

Tavas Belediyesi olarak buraya geleneksel Türk Hamamı yaptık Müzemizi canlandırdık ve yeni Kültür Evleri açıyoruz. Gittiğimiz her yerde iş ve sanat dünyasını Kızılcabölüğümüze davet ediyoruz ve buradan müsaadenizle bu çağrımı yineliyorum. Burası sanatçıların ve zanaatkarların bölgesidir. Burası el emeği göz nuru ile büyümüş ve her güzelliğe güzellik katan bir bir yerdir." dedi ve esnaflara bol kazanç, vatandaşlara da huzur ve neşe içinde bir festival geçirmeleri temennisinde bulunarak, herkese sevgi ve saygılarını iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER