banner249

Kirpiden köpeğe hayat dersi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 yaşındaki Alman Kurt köpeği, bahçede gördüğü bir kirpiyle oynamaya kakınca hayatının dersini aldı.

Kirpiden köpeğe hayat dersi
banner240

Hiç beklemediği bir anda kirpinin attığı okların hedefi olan köpek göğsüne saplanan 2 okla yaralandı. Veteriner kliniğinde ameliyat edilen köpeğin göğsünden 22 santimetre uzunluğunda 2 kirpi oku çıkartıldı. 


Olay, Marmaris’e bağlı Turunç Beldesinde meydana geldi. Ahmet Suphi Özkal(35), evinde beslediği köpeği Çilek’i, bahçede sol ve sağ göğsüne 2 adet kirpi oku saplanmış yaralı halde buldu. 

Özkal, köpeğini Marmaris'teki veteriner kliniğine getirdi. Alman Kurt köpeğini muayene eden Veteriner hekim Behçet Düzgün, hayvanın göğsüne 22 santimetre uzunluğunda 2 kirpi okunun yarısına kadar saplandığını tespit edip köpeği acil ameliyata aldı. Yaklaşık yarım saat süren başarılı bir ameliyat sonunda Çilek'in göğsüne saplanan oklar çıkartıldı. 

Okların köpeğin hayati organlarından birine zarar vermemesinin ise büyük bir şans olduğu kaydedildi. Alman Kurt köpeği Çilek, ameliyatından ardından sağlığına kavuştu. 

Köpeği ameliyat eden Veteriner Hekim Behçet Düzgün, “Okların köpeğin göğsüne dik bir şekilde saplanması halinde akciğer ve kalbini zedeleyebilirdi. Köpek gerçekten çok şanslıymış. Kliniğimize ilk defa bu şekilde bir yaralanma geldi. Görünce biraz şaşırdık fakat başarılı bir ameliyatla çıkartıp Çilek’i sağlığına kavuşturduğumuz için mutluyuz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER